MINISTRUL BUDAI: MAJORITATEA BUGETARILOR SE SACRIFICA LA LOCUL DE MUNCA. IN CE SENS? FAC ORE PESTE PROGRAM FARA SA FIE PLATITI, VIN SAMBATA SI DUMINICA FARA SA FIE PLATITI SUPLIMENTAR

“Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a enuntat un pricipiu atunci cand a spus ca o reforma a aparatului bugetar inseamna <<sa ai oameni nu foarte multi; exact cat trebuie si sa fie mai eficienti, nu unul munceste si trei pe langa el stau>>; el nu a spus ca in aparatul bugetar actual, un om munceste si trei stau“ – este interpretarea pe care o da declaratiei amintite ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Constantin Budai.

Ministrul Muncii a fost prezenta astazi la Braila, unde s-a intalnit cu reprezentantii pensionarilor si a participat si la o conferinta de presa. El a fost intrebat de ziaristi cum comenteaza declaratia colegului sau de partid si de Guvern, Eugen Teodorovici, iar Budai a spus ca este de acord cu principiul enuntat de Ministrul Finantelor, dar ca asta nu inseamna in niciun caz ca 25% dintre bugetari muncesc si 75% dintre ei stau degeaba.

In opinia ministrul Muncii, este necesar sa se faca o analiza permanenta cu privire la eficienta activitatii personalului in institutiile de stat si trebuie luate masurile aferente, in cazul in care se constata ca unii oameni nu-si fac datoria: “Va spun ca intr-un birou in care sunt 4 bugetari si 3 muncesc si al patrulea nu munceste, sa stiti ca al patrulea este aproape exclus de ceilalti trei. Ceilalti trei merg la sef si ii spun: <<Domnule, mi-ai dat 3 lucrari si le-am facut, astuia i-ai dat doua si nu le-a facut!>>. Lucrurile astea se intampla”.

Cat priveste afirmatia sa recenta cu privire la faptul ca “bugetarii se sacrifica la locul de munca”, Budai a explicat ca de fapt, el a preluat expresia folosita de un student care a facut internship la Ministerul Muncii (expresie cu care, evident, este de acord): “Nu sunt vorbele mele, eu doar l-am citat pe acel student. Nu toti bugetarii se sacrifica la locul de munca. Unii. Majoritatea, daca vreti”.

Intrebat la ce se refera cand spune ca unii bugetari “se sacrifica” la locul de munca, ministrul a comentat, usor iritat: “Facem analiza pe text? In sensul ca fac ore peste program neplatite, de exemplu, in sensul ca vin si sambata si duminica si nu sunt platiti suplimentar. Asta-i.

Vedeti cum facem… ne legam de o nuanta pe care am pus-o acolo, pentru a sublinia efortul lor. Daca dvs aveti exemple de alt fel…”.