NITA: SPER SA SE INFIINTEZE POSTURI DE POLITIE IN FIECARE LOCALITATE DIN MEDIUL RURAL. AR FI O MASURA BENEFICA

Deputatul brailean Nicu Nita (PSD) considera benefic faptul ca viitorul ministru al Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, are de gand sa sa infiinteze posturi de politie in fiecare localitate.

Nita a participat ieri la sedinta Comisiilor reunite pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlament, in care a fost audiat Marcel Ion Vela si i-a pus si intrebari acestuia:  “Eu am participat la audierile a patru noi ministri. In afara de audierile de la Comisiile reunite de Agricultura, unde i-am pus intrebari lui Nechita Adrian Oros, propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, am mai adresat intrebari si in sedinta in care s-a facut audierea ministrului desemnat pentru Interne, Marcel Ion Vela.

Pe aceasta din urma l-am intrebat daca are de gand sa infiinteze posturi de politie in fiecare localitate din mediul rural, astfel incat sa nu mai fie arondate mai multe localitati unei singure sectii. Ministrul Mihai Fifor a anuntase in urma cu cateva luni ca se fac demersuri in acest sens si consider ca este benefica o astfel de masura si de aceea am vrut sa aflu daca se va merge in continuare pe aceasta idee sau nu. Domnul Vela a spus ca isi propune sa faca acest lucru. Sper sa il faca.

De asemenea, l-am intrebat daca are in vedere si revenirea la asa-numitii <<sectoristi>>, politistii care stiau tot ce se intampla in zona de care se ocupau si care puteau furniza informatii pretioase in cazul unor anchete – si nu numai. Mi-a raspuns ca isi propune sa faca si acest lucru”.

Precizam ca Marcel Ion Vela a obtinut aviz favorabil la finalul audierii de ieri, cu 17 voturi „pentru” si 10 „impotriva”.