PROF. MIHAELA GIURCA: II INTELEG PE TINERII DIN ZIUA DE ASTAZI CA VOR SA PLECE DIN BRAILA. PERSONAL, MI SE PARE UN ORAS INCHIS

Directorul Colegiului National “Gh. M. Murgoci” din Braila, Mihaela Giurca, ii intelege pe absolventii unitatii de invatamant pe care o conduce, dar si pe ceilalti tineri care pleaca din oras, pentru a-si gasi un rost in alte localitati din tara sau din strainatate. Ea spune ca din discutiile cu fosti elevi sau cu alti tineri, a constatat ca in cele mai multe cazuri, acestia isi doresc sa aiba o slujba mai bine platita decat ar putea gasi in orasul natal si de asemenea, vor sa aiba un nivel de trai decent din primii ani in care au un serviciu, nu dupa multi ani de munca: “Tanarul din ziua de astazi doreste intr-un timp scurt bani multi. Sunt absolventa a Colegiului <<Murgoci>>, puteam sa raman in orice oras din Romania dupa ce am terminat facultatea. Dorinta mea a fost la finalul facultatii sa ma intorc acasa, tot in invatamant. Stiam ca nu sunt bine platita, dar stiam ca daca muncesc, pot sa am si rezultate. Nu regret ca am ramas in Braila, dar intr-adevar, o particica din mine spune ca daca as fi in alta parte poate as fi avut mai multe realizari.

Ii inteleg pe tinerii din ziua de astazi ca vor sa plece, pentru ca au alte deschideri. Aici, in Braila, personal, imi pare un oras inchis in acest moment; dar cu intelectul lor, cu creierul lor, ar putea sa se intoarca, sa puna mana de la mana si sa faca ceva pentru orasul acesta”.