ROTARU: AM FACUT MULTE GRESELI, NE-AM DAT JOS DOUA GUVERNE, AM FACUT ERORI CARE PUTEAU FI EVITATE, DAR MOTIUNEA NU TRECEA DACA NU TRADAU UNII PARLAMENTARI PSD

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, declara ca partidul sau nu poate decat sa accepte rezultatul votului din Parlament la motiunea de cenzura si sa astepte sa vada care va fi noul guvern si ce va face acesta in continuare.

In ciuda faptului ca Guvernul Dancila fost demis, Rotaru sustine ca PSD a avut o guvernare “buna, cu realizari, care a generat mai bine si pentru oameni si pentru tara”: “Motiunea de cenzura e, pana  la urma, o procedura parlamentara democratica ce e folosita de opozitie atunci cand are prilejul sa o faca. Din  pacate, aceasta motiune de cenzura a  trecut pe baza votului unor tradatori parlamentari PSD sau care au plecat din PSD si care, pentru prima data, alaturi de minoritati – e o noutate lucrul asta – au votat motiunea. Consecinta e ca Guvernul Dancila a cazut – e adevarat, la un vot strans, dar decizia Parlamentului trebuie respectata si trebuie aplicat mai departe mecanismul privind accederea la guvernare a unei formatiuni politice, a unei aliante sau a unei formule care sa guverneze tara”.

Intrebat daca, personal, considera ca PSD are ce sa-si reproseze, in activitatea desfasurata in ultima perioada – chestiuni care ar fi determinat atat unii parlamentari PSD, precum si minoritatile sa sustina motiunea de cenzura -, Rotaru a raspuns: “Categoric, da. Am facut multe greseli, ne-am dat jos doua guverne, am avut diverse erori care puteau fi evitate, dar una peste alta, motiunea nu trecea daca nu tradau acesti parlamentari PSD.

Ceea ce a rezultat de aici, faptul ca PSD a ramas singur impotriva tuturor, e o chestiune care ne-a pus cumva in dificultate si evident ca era greu sa te lupti cu tot spectrul politic, in conditiile in care eu cred ca am avut o guvernare buna, o guvernare cu realizari, care a generat mai bine si pentru oameni si in general, si pentru tara, prin tot ce inseamna rezultate, crestere economica, deficit bugetar, pensii, salarii si asa mai departe.

Ceea ce este grav in momentul acesta este faptul ca in afara de <<Jos PSD!>> si <<Sa moara PSD!>> n-am  vazut o formula de prim ministru, n-am vazut un program de guvernare, pe baza caruia sa poti sa dai un vot, sa ai o optiune a parlamentarilor care au votat pentru motiune, motivat de faptul ca <<uite un guvern mai bun, uite, au un program de guvernare coerent, care genereaza mai bine pentru oameni si pentru tara>> – si din perspectiva asta trebuie sa vedem ce se intampla.

Eu sper ca nu vom asista la instaurarea unui regim de austeritate, care sa confirme afirmatiile facute de unii lideri in perioada asta, cu reducerea a 400.000 de posturi de bugetari, cu salarii, cu pensii, cu renuntarea la PNDL, care a fost un program de succes si a schimbat pana la urma fata satului romanesc, chiar daca unii spun ca nu este asa. Din perspectiva asta, ne exprimam ingrijorarea, fiindca eu nu vad cum va functiona un guvern format din 6 partide sau o alianta de partide care are fiecare doctrina lui, interesele lui”.