SARBATOAREA COLEGIULUI NATIONAL “GH. M. MURGOCI” – „UN SECOL AL IMPLINIRII SPIRITULUI PRIN EDUCATIE”

In saptamana 14-18 octombrie, Colegiul National “Gh. M. Murgoci” din Braila a sarbatorit 100 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, timp de cateva zile au avut loc o serie de actiuni sub genericul „UN SECOL AL IMPLINIRII SPIRITULUI PRIN EDUCATIE”, in cadrul unui proiect finantat de Consiliul Judetean Braila.

Manifestarile au adus impreuna nu doar elevi, profesori si parinti, ci si absolventi  ai acestei unitati de invatamant care si-au terminat studiile cu decenii in urma – peste 200 de profesori si absolventi din diverse generatii. La unul dintre evenimente a participat si Constantin Murgoci, nepotul lui Gheorghe Munteanu-Murgoci.

Directorul Colegiului National, Mihaela Giurca, a mentionat astazi cateva dintre actiunile care s-au derulat in cadrul proiectului: * o intalnire festiva cu reprezentanti ai Primariei si Consiliului Judetean, ai univesitatilor, fosti si actuali profesori, fosti si actuali elevi; * lansari de carte si lansarea unui ziar aniversar; * expozitii; * evenimente organizate de diverse catedre; *concursuri cu premii; * un festival de teatru.

Nu in ultimul rand, dupa cum a precizat directorul Giurca, “astazi, elevii au inchis intr-o capsula a timpului niste mesaje pentru viitorii elevi  – mesaje care se vor deschide peste 100 de ani”.

La randul sau, Cristian Lucilius Niculae, reprezentantul Asociatiei Semper Fideles Murgoci (asociatie a absolventilor Colegiului “Murgoci”), a mentionat ca joi dimineata s-au adunat in amfiteatrul liceului absolventi din diverse generatii: “Cea mai veche promotie reprezentata a fost cea din 1954. Am avut patru doamne care au avut o activitate profesionala bogata in cadrul Televiziunii Romane, dar si in cadrul cercetarii geologice la nivel national. Daca nu ma insel, au fost colege cu Catalina Buzoianu”.

Au urmat activitati de mentorat, un meci de baschet intre actualii elevi si absolventi, iar aseara s-a desfasurat un eveniment cultural al carui organizator principal a fost Alice Simona Jeckel, o alta absolventa a Colegiului “Murgoci”. Unul dintre punctele de atractie ale acestui eveniment cultural a fost spectacolul SAFTITA, BALKANIC PROJECT by Marius Mihalache.