SPORTIVA ANISOARA CUSMIR STANCIU A PRIMIT ASTAZI TITLUL DE CETATEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI BRAILA

Consiliul Local a decis astazi acordarea titlului de Cetatean de onoare al municipiului Braila sportivei Anisoara Cusmir Stanciu. Decizia a fost luata ca urmare a aprobarii unui proiect de hotarare initiat de primarul Marian Dragomir si de consilierii locali municipali Neta Marian, Patarlageanu Valentin, Caranica George Marius si Badiu Virginia Loredana.
Sedinta de astazi a CLM Braila a fost tinuta in amfiteatrul Colegiului “Gh. Munteanu Murgoci”, unde a fost eleva Anisoara Cusmir.

Primarul Dragomir a declarat cu acest prilej: ”La propunerea liceului, ca o prima discutie, consilierii locali care sunt in Consiliul de Administratie al colegiului au initiat acest proiect de hotarare prin care un fost absolvent, in urma unor rezultate deosebite pe plan sportiv, dar si prin activitatea pe care a desfasurat-o in decursul timpului, este propus astazi Cetatean de onoare. Cunoastem cu totii rezultatele deosebite ale sportivei Anisoara Cusmir Stanciu, faptul ca a depasit recorduri mondiale, faptul ca a fost nominalizata ca si maestru emerit al sportului, ca a coordonat lotul olimpic al Romaniei la Rio.

Consideram ca este o onoare pentru Primaria municipiului Braila sa fim reprezentati de un astfel de sportiv, care este un exemplu pentru absolventii tuturor liceelor din municipiu, care observa ca noi, CLM, acordam cinstea cuvenita celor care au dus renumele orasului nostru si  al Romaniei dincolo de orice granita”.

Anisoara Cusmir-Stanciu s-a nascut pe 28 iunie 1962, la Braila. Ea a fost laureata cu aur la Los Angeles, in 1984, la saritura in lungime si a castigat medalia de argint la Helsinki, in 1993. Atleta a inregistrat sase recorduri mondiale la saritura in lungime. Sportiva la Clubul „Steaua”,  in anul 1984 a primit gradul de locotenent, iar  in 1988 a devenit locotenent major. Dupa retragerea din activitatea competitionala, Anisoara Cusmir Stanciu a devenit antrenoare la Sectia de atletism a Clubului Steaua.

La sedinta de astazi a CLM au participat prefectul Brailei, George Paladi si presedintele CJ, Iulian Chiriac.