TARIFELE SI NOUA EMBLEMA PENTRU TAXIMETRELE DIN BRAILA, VALABILE DIN IANUARIE 2020

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat la cea mai recenta sedinta a sa Regulamentul de organizare si desfasurare a activitatii de transport in regim de taxi in municipiu, precum si Caietul de sarcini privind organizarea si desfasurarea activitatii de transport in regim de taxi in municipiu. Astfel, s-a stabilit ca pentru anul 2020 vor fi atribuite un numar de 880 autorizatii taxi transport persoane si 40 autorizatii transport marfa.

Au fost aprobate si tarifele pe kilometru la transportul de persoane si bunuri in regim de taxi, dupa cum urmeaza:

a) Pentru transport de persoane:* tarif minim – 1 leu/km;* tarif maxim – 3,5 lei/km. Tariful pe timp de noapte va fi mai mare cu pana la 50% din tariful pe timp de zi.

b) Pentru transport de bunuri: * tarif minim – 1 leu/km; *tarif maxim – 7 lei/km; * tarif pornire 1 – 7 lei/km; * tarif stationare 14 – 70 lei/h.

Statiile taxi sunt in numar de 49 (vezi tabelul).

De asemenea, consilierii au aprobat forma si culoarea noilor embleme taxi (vezi foto), care le vor inlocui pe cele actuale incepand cu 1 ianuarie 2020, la expirarea perioadei de valabilitate a acestora, sau cand vor interveni modificari de genul: vanzare, instrainare, schimbare masina, deteriorare sau furt; inlocuirea se va face pe cheltuiala transportatorului autorizat.