VARGA: GUVERNANTII NU AU O STRATEGIE DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII NICI PENTRU JUDETUL BRAILA, NICI PENTRU RESTUL ROMANIEI. SUNT “PROFESIONISTI” DOAR LA DESENAT AUTOSTRAZI

Liberalul Vasile Varga considera ca Guvernul Dancila nu are nicio strategie si nicio viziune in privinta modernizarii infrastructurii rutiere, iar realitatea din teren dovedeste clar acest lucru. Intr-o declaratie politica facuta in plenul Camerei Deputatilor, Varga a vorbit despre faptul ca Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, aflat pentru a doua oara la conducerea acestui minister, ”ne-a obisnuit doar cu fotografii, cu contracte rupte in fata camerelor de luat vederi si cu promisiuni. Cu vesnice promisiuni”.

Referindu-se la judetul Braila, parlamentarul a comentat ca acesta „este unul din judetele tranzitate de zeci de mii de romani din Ardeal si Moldova, in drumul lor spre litoral. De ani de zile se vorbeste despre o sosea care sa asigure accesul mai rapid si care sa ocoleasca zonele locuite. Braila este un judet condus, in ultimii 30 de ani, de PSD si fireste, acest drum exista doar pe hartie. Cum tot pe hartie exista si drumul expres Braila – Slobozia. Iar pentru ca reprezentantii PSD poate nu stiu, le spun ca judetul Braila este unul in care activitatea agricola este extrem de importanta. Sute, mii de masini incarcate cu produse agricole circula zilnic, timp de cateva luni pe an, pe drumuri nemodernizate, inguste sau chiar pe drumuri impracticabile. Macar la asta puteati sa va ganditi, daca ati fi avut o strategie de dezvoltare a infrastructurii. Adevarul este ca nu aveti nici pentru judetul Braila, asa  cum nu aveti pentru niciun coltisor de Romanie. Pentru ca sunteti <<profesionisti>> doar la desenat”.

Varga a mai precizat ca in opinia sa, Guvernul poate lua premiul I la un concurs de desen pentru lucrarea <<Autostrazile patriei>>: “Doar 50 de kilometri de autostrada. Rusinos! Cand ai fonduri europene la dispozitie pentru constructia de sosele rapide si autostrazi, dar refuzi sa le iei, este mai mult decat rusinos. Este inconstienta. Unde este <<Autostrada Unirii>>, pentru care mii de oameni au mers la Bucuresti? Unde este autostrada, ori macar drumul expres Pitesti – Craiova, unde este autostrada Comarnic – Brasov? Pe hartie, pe vesnicele hartii cu care PSD ne-a amagit in ultimii trei ani”.