14-17 NOIEMBRIE, BRAILA: CONCURSUL NATIONAL DE GRAFICA „GHEORGHE NAUM” SI CONCURSUL NATIONAL DE COMEDIE „STEFAN MIHAILESCU-BRAILA”

In perioada 14-17 noiembrie la Braila se vor desfasura  Concursul National de Grafica „Gheorghe Naum” (aflat  la a XXV-a editie) si Concursul National de Comedie „Stefan Mihailescu-Braila” (editia a X-a). Cele doua manifestari au ca scop descoperirea si promovarea de tinere talente, corelarea si stimularea abilitatilor specifice artelor vizuale si a artei actorului pentru elevii claselor IX-XII din liceele de arta, precum si a celor din palate si cluburi ale copiilor si licee teoretice si tehnologice din tara.

La Concursul National de Grafica „Gheorghe Naum” s-au inscris elevi de la 35 licee de arta din tara, cu peste 300 de lucrari trimise la sectiunile: Grafica, Pictura, Ceramica, Arte decorative, Fotografie, Arhitectura, Arte ambientale, Design. Juriul este format din profesori de la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti si UNATC Bucuresti.

In ceea ce priveste Concursul National de Comedie „Stefan Mihailescu-Braila”, la participarea directa s-au inscris 61 de elevi (din 10 licee din tara) la sectiunile Interpretare individuala si Trupe de teatru. La participarea indirecta s-au facut inscrieri la sectiunea Interpretare individuala cu monolog comic.

Juriul este compus din profesori de la UNATC Bucuresti, Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iasi si Universitatea de Arte din Targu-Mures. Presedinte de onoare al juriului este Florin Gabriel Mihailescu-Braila, fiul celui care a fost marele actor Stefan Mihailescu-Braila.

Deschiderea festiva a celor doua manifestari va avea loc pe 14 noiembrie, la ora 18:00, la Teatrul „Maria Filotti”, iar in continuare va fi prezentat spectacolul “Dialogul generatiilor”, sustinut de laureatii editiilor anterioare ale Concursului National de Comedie „Stefan Mihailescu-Braila”.

Festivitatile de premiere pentru cele doua concursuri se vor desfasura pe 17 noiembrie, la ora 11:00, in acelasi loc.

Cele doua manifestari sunt organizate de Primaria Braila, Ministerul Educatiei Nationale, Inspectoratul Scolar Judetean si Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Braila, in parteneriat cu Teatrul „Maria Filotti” si Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”.