14-25 NOIEMBRIE, BIBLIOTECA JUDETEANA „PANAIT ISTRATI” – SAPTAMANA EUROPEANA A ROBOTICII

In perioada 14-25 noiembrie, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila gazduieste o serie de ore deschise desfasurate la Makerspace, in cadrul Saptamanii Europene a Roboticii. Activitatile cuprind prezentari de echipamente si demonstratii practice si au scopul de a promova importanta acestei industrii in cele mai variate domenii.

Saptamana Roboticii se va incheia cu Noaptea Alba a Robotilor, care va avea loc sambata, 23 noiembrie. Participantii se vor intalni cu membrii echipei „Helix”, care au produs la Makerspace robotul cu acelasi nume, cu care au castigat premiul intai la categoria Collins Aerospace Innovate Award, din cadrul concursului national BRD First Tech Challenge (FTC).

Amintim ca la Makerspace, un spatiu special amenajat la Biblioteca „Panait Istrati” pentru activitati tehnice bazate pe STEM (stiinta, tehnica, inginerie si matematica), se desfasoara din 2017 Clubul de Robotica, unde adolescentii deprind noi competente si utilizeaza echipamente de ultima tehnologie.

La aceste manifestari sunt invitati elevii de gimnaziu si liceu interesati. Persoane de contact pentru inscrieri cu clasa: Octavian Silviu Gheorghe, e-mail: silviu_gheorghe@bjbraila.ro, tel 0728128928 si Stefanita Alecu, e-mail: stefanita_alecu@bjbraila.ro, tel 0746799045.