16 NOIEMBRIE, PALATUL ”LYRA” BRAILA – SERATA MUZICALA SUB GENERICUL “CALATORII EUROPENE”

Sambata, 16 noiembrie, la ora 18:00, la Palatul ”Lyra” Braila va avea loc o serata muzicala sub genericul “Calatorii europene”. Ansamblul Musica Viva, alcatuit din pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, va oferi spectatorilor un periplu muzical prin Franta, Rusia, Ungaria, Germania, Austria si Romania.
Vor putea fi ascultate opusuri de Jules Massenet, George Stephanescu, Serghei Rahmaninov, Constantin Dimitrescu, Felix Mendelssohn, Paul Constantinescu, Ludwig van Beethoven, Doru Popovici si Bela Bartok.
Ansamblul Musica Viva, fondat in 2005, este conceput ca o manifestare dinamica a muzicii camerale clasice. Acesta a realizat pana acum mai multe proiecte de succes: „Brahmsiana” (2008), “Sunet, Materie, Cuvant” (2010), „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) si „Dialoguri muzicale“ (2013 – 2015). In 2013 Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic sa reprezinte Ziua Romaniei in transmisiunile Uniunii Europene de Radio.

Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist si sef de partida al Orchestrei Nationale Radio. Recent, Ansamblul Musica Viva a realizat un compact disc inedit: “O calatorie in secolul XX” – Sonate pentru violoncel si pian de Martinu, Sostakovici si Poulenc.
Biletele pentru evenimentul de la Braila se gasesc la agentia Filarmonicii “Lyra – George Cavadia” din Calea Calarasilor Nr. 52 (Casa Tineretului) si pe BLT.ro,  https://www.blt.ro/calatorii-europene-braila.html .