5-6 NOIEMBRIE, TEATRUL „MARIA FILOTTI” – CARAVANA ZILELE FILMULUI ROMANESC

Actrita Dana Rogoz, alaturi de regizorii Tudor Giurgiu si Radu Dragomir, sunt invitatii speciali ai evenimentului Caravana Zilele Filmului Romanesc by TIFF la Braila, pe 5 si 6 noiembrie. Teatrul „Maria Filotti” va gazdui proiectiile de gala a doua dintre cele mai asteptate filme romanesti ale anului, “Parking” si “Mo”.

Dana Rogoz joaca in “Mo” rolul unei studente „rebele, agresive, care provoaca, care impinge limitele mereu”. Marti, 5 noiembrie, de la ora 19:00, vedeta va raspunde curiozitatilor publicului, alaturi de regizorul Radu Dragomir, impreuna cu care a construit povestea despre abuz si hartuire din “Mo”, inspirata din fapte reale.

„Ideea acestui film mi-a venit dupa ce am vazut o stire la TV cu o studenta de la Cluj care isi filmase pe ascuns profesorul in camera sa de camin, in timp ce acesta ii cerea sa intretina relatii sexuale in schimbul promovarii examenului, la care o picase timp de 3 ani la rand”, spune Radu Dragomir. In rolul principal masculin – actorul Razvan Vasilescu.

Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 19:00, regizorul Tudor Giurgiu isi va prezenta noul film, “Parking”, bazat pe romanul „Apropierea”, al lui Marin Malaicu-Hondrari. Filmata in Spania si in Romania, povestea de dragoste dintre un poet roman emigrant in Cordoba si o cantareata spaniola are in distributie vedete spaniole si este „o oda dedicata tuturor visatorilor si cutezatorilor care au parasit zona de confort a orasului natal pentru a cauta o viata mai buna in alta parte”, asa cum il descrie Cineuropa. “Parking” este filmul care a deschis TIFF 2019.

Caravana Zilele Filmului Romanesc, prezentata de Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), isi propune sa aduca cele mai noi filme romanesti cat mai aproape de public.

Programul manifestarii de la Braila este urmatorul:

*Marti, 5 noiembrie, ora 19:00 – “Mo” – in prezenta actritei Dana Rogoz si a regizorului Radu Dragomir

Cu: Dana Rogoz, Razvan Vasilescu, Madalina Craiu

Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de catre cel mai sever profesor din facultate. Cele doua cer o a doua sansa, iar profesorul le propune un examen neasteptat. Trailer: https://youtu.be/NLvMzhzfWk8 

*Miercuri, 6 noiembrie, ora 19:00 – “Parking” – in prezenta regizorului Tudor Giurgiu

Cu: Mihai Smarandache, Belen Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo

Adrian, un poet din Sangeorz-Bai, emigreaza ilegal in Spania anului 2002. Odata ajuns in Cordoba, viata lui se transforma intr-o aventura complicata, penduland intre imposibila poveste de dragoste cu o cantareata spaniola si dorul de casa. Calatoria lui in cautarea marii iubiri se va transforma intr-o poveste surprinzatoare, sensibila si plina de provocari. Trailer: https://youtu.be/-flBcCiroBI .

Bilete se gasesc la agentia Teatrului “Maria Filotti” sau pe Eventbook.ro .