7 NOIEMBRIE, TEATRUL “MARIA FILOTTI” – “DOAMNELE MUZICII ROMANESTI”

Joi, 7 noiembrie, de la ora 19:30, la Teatrul “Maria Filotti” Braila va avea loc un recital cameral dedicat creatiei muzicale feminine romanesti, sustinut de violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga. Evenimentul are loc in cadrul unui turneu national de promovare a celui mai recent proiect cultural si produs discografic care le apartine celor doi artisti – proiect intitulat „Doamnele muzicii romanesti”.

In program:
-Felicia Donceanu – Sonata nr. 1 pentru vioara si pian in re minor;
-Violeta Dinescu – Satya II (aranjament pentru vioara si pian de Vlad-Razvan Baciu);
-Hilda Jerea – 7 dansuri romanesti pentru vioara si pian pe motive culese de Bela Bartok;
-Laura Manolache – „Personaje”;
-Carmen Petra Basacopol – Sonata nr. 1 op. 5 pentru vioara si pian in fa diez minor;
-Liana Alexandra – Vals.

 “Creatoare de act cultural, artiste, compozitoare, oameni de stiinta, sportive – prezenta feminina a avut si are un rol nepretuit in evolutia culturii romanesti prin modele profesionale, artistice si umane de exceptie.
Pornind de la prezentarea catorva astfel de destine inchinate artei sunetelor, doi tineri muzicieni romani propun un concept cultural amplu, consacrat evidentierii acestor valori si care contine, intre altele, activitate de cercetare, realizare de inregistrari, productie de disc, turneu national de recitaluri, campanii media, promovare si distributie gratuita in scoli de materiale documentare si audio. Totul sub un singur si sugestiv nume: <<Doamnele muzicii romanesti>>.
Cu un palmares de peste 60 de concerte si recitaluri sustinute numai in ultimul an in 10 tari de pe 3 continente, violonista Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga alcatuiesc unul dintre cele mai active si mai apreciate ansambluri camerale romanesti actuale.
Prezentul proiect reprezinta deja al doilea produs discografic realizat de cei doi muzicieni – dupa cel dedicat, cu un an in urma, creatiei lui Dinu Lipatti – si al saselea turneu de concerte, toate consacrate promovarii muzicii romanesti”, precizeaza organizatorii.

Intrarea este libera, pe baza unei invitatii obtinute de la agentia Teatrului “Maria Filotti”.