BOTEA: AVEM SOLUTII PENTRU REZOLVAREA TUTUROR ASPECTELOR CE TIN DE LANSAREA PROGRAMULUI AFTER SCHOOL IN SCOLILE DIN BRAILA. IN FEBRUARIE VOM DA TOATE DETALIILE

Stiu ce avem de facut pentru a lansa proiectul after school in toate scolile din judetul Braila, stiu cum sa asiguram finantarea si lucrez deja la un proiect in acest sens – asta spune inspectorul scolar al Brailei, Viorel Botea. El a preferat insa sa nu dea prea multe detalii in legatura cu solutiile identificate, preferand sa pastreze aceste informatii pentru luna februarie 2020, cand, dupa cum sustine el, proiectul va fi gata si il  va putea prezenta oficial.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean afirma ca va fi mai mult de lucru in mediul urban, fiindca “in mediul rural e mult mai simplu decat in urban. In rural deja foarte multe scoli care sunt extrem de bine facute de catre primari – si ii felicit cu acest prilej. Sunt si scoli care nu sunt tocmai cum trebuie, dar le vom urmari. Acestea le vom lua la mana si atunci domnul primar imi va reabilita o sala, o clasa, in asa fel, incat o sala sa fie pentru cantina si o sala sa fie pentru bucatarie”.

Intrebat cu ce bani vor face primariile aceste lucrari, Botea a spus ca “sunt solutii”. Intrebat cum se va rezolva problema apei potabile absolut necesare pentru bucatarii si cantine, acesta a spus ca “sunt solutii”. Intrebat daca nu se gandeste sa rezolve si problema WC-urilor unor scoli din mediul rural, daca tot face cantine, Botea a spus: “Sper ca in doi ani de zile, daca ne ajuta Dumnezeu, inchidem subiectul asta”.

Seful ISJ a mai afirmat ca “in februarie ne apucam de treaba in ce ce priveste programul after school” si ca pentru a implementa acest proiect are nevoie de sprijinul tuturor autoritatilor locale.

Viorel Botea a explicat si in ce va consta programul after school: “Acesta are doua componente – cea educativa si  cea recreativa. Profesorii vor desfasura ore dupa finalizarea programului de cursuri, timp in care se vor da lamuriri cu privire la cunostintele pe care copiii nu le-au inteles la cursuri, iar acolo unde este cazul si unde se poate, va fi programul de masa calda unde fiecare copil – si imi doresc foarte mult ca si fiecare profesor – sa aiba posibilitatea ca gratuit sa serveasca masa.

Iar aceste ore de after school vor intra in norma de baza a profesorului”.