CAPATINA: “VINE EMIRUL LA BRAILA?”; CHIRIAC: “CAM GREU. EMIRUL VINE CAND VREA EL, ESTE EMIR”; IORDACHE: “EMIRUL E OCUPAT, CAMILA NU-I DISPONIBILA”

Consilierul judetean Marian Capatina (Pro Romania) a cerut astazi sa i se spuna daca s-au facut demersurile oficiale pentru invitarea seicului Hamdan Bin Zayed Al Nahyan la Braila, pentru ca acesta sa prezinte in plenul CJ planurile pe care le are compania sa cu privire la activitatea agricola pe care o desfasoara in Insula Mare.

Capatina a propus in luna octombrie sa fie trimisa oficial o astfel de invitatie, in contextul in care grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite – grup detinut de seicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan -, a preluat in 2018 societatea “Agricost”, care lucreaza o suprafata de 56.000 de hectare de teren agricol din Insula Mare a Brailei. Astazi, consilierul a vrut sa afle ce a facut conducerea CJ concret, in aceasta privinta.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a declarat: “S-a trimis invitatia. Chiar am avut o discutie telefonica cu reprezentantii Al Dahra si au spus ca emirul nu poate sosi in scurt timp si am spus ca in luna decembrie vom avea o intalnire. Dar i-am rugat frumos poate vin si in plenul CJ, sa ne spuna ce gand au cu investitiile pe care vor sa le faca in IMB si proiectele cu care au spus ca vor ajuta judetul Braila pe partea medicala si de invatamant”.

“Dar emirul vine la Braila?”, a insistat Capatina.

“Cam greu. Emirul vine cand vrea el, este emir”, a raspuns Chiriac.

“Pai cum sa vina la Braila? Domnule presedinte, mai usor cu emirul, ca emirul nu e atat de bogat pe cat pare! El tocmai pregateste un imprumut in care pune gaj tocmai ceea ce a primit… Deci emirul e ocupat, camila nu-i disponibila, aia e o vreajeala de doi lei”, a intervenit consilierul judetean Stefan Catalin Iordache (PDL).