CONDUCEREA BRAI-CATA: MASURA DISPUSA, DE DIMINUARE A ACTIVITATII COMPANIEI BRAI-CATA, ESTE CONTRARA LEGII SI ABUZIVA. VOM SESIZA INSTITUTIILE ABILITATE IN A APRECIA ASUPRA LEGALITATII SI TEMEINICIEI ACESTEIA

Conducerea Brai-Cata SRL considera ca este abuziva si ilegala decizia Municipalitatii de a rezilia contractul cu aceasta firma si anunta ca va contesta in instanta masura respectiva. Dupa ce Consiliul Local Municipal Braila a aprobat prin vot inceperea demersurilor privind rezilierea contractului cu Brai-Cata, conducerea firmei a raspuns printr-un comunicat de presa in care acuza Municipalitatea ca nu si-a indeplinit o obligatiile contractuale din punct de vedere financiar si nu numai, sustinand acest lucru a afectat activitatea firmei si evident, calitatea serviciilor de salubritate prestate.

“Compania Brai-Cata aminteste autoritatii locale prevederile art. 14 lit. f si lit. g din contract, care arata ca aveti obligatia de a nu-l tulbura pe delegat in exercitiul drepturilor rezultate din contractul de delegare si de a nu modifica in mod unilateral acest contract, in afara de cazurile prevazute expres de lege si de contract. Atentionam ca masura dispusa, de diminuare a activitatii companiei Brai-Cata, este contrara legii si abuziva, iar in situatia in care intelegeti sa o mentineti, va aducem la cunostinta ca vom parcurge toate caile legale si vom sesiza institutiile abilitate in a aprecia asupra legalitatii si temeiniciei acesteia”, se arata in documentul amintit.

Cat despre aspectele financiare, conducerea firmei declara ca desi primarul Marian Dragomir si directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu,  afirma ca s-au facut platile la zi pentru serviciile de salubritate, lucrurile nu stau chiar asa: “Primaria Braila inregistreaza un sold neachitat fata de SC BRAI-CATA SRL de aproximativ 2.500.000 lei, ultima confirmare de sold fiind la data de 08.10.2019 pentru suma de 1.900.000 lei conform document anexat, retinand sume in mod abuziv din toate facturile emise pentru colectare si transport deseuri municipale de la populatie din perioada 2015-2018. Primaria Braila nu a achitat nicio factura reprezentand servicii de colectare si transport deseuri municipale de la populatie si curatenie cai publice prestate de catre societatea noastra din perioada 16.08.2019 -15.10.2019”.

In plus,  in comunicatul de presa se mai vorbeste despre refuzul Municipalitatii de a majora tarifele pentru salubritate stradala in ultimii ani, ceea ce a afectat serios Brai-Cata: “Primaria Braila a majorat capitalul social unilateral al SC Eco SA, folosind bani publici pentru retehnologizarea acestei societati, in timp ce societatea noastra a trebuit sa suporte integral aceste pierderi si sa isi achizitioneze singura mijloace de colectare moderne, in loc sa aprobe tarife reale pentru prestatiile efectuate”.