DANAILA, DUPA PRIMUL TUR AL ALEGERILOR PREZIDENTIALE: PENTRU PRIMA DATA PNL A CASTIGAT ALEGERILE LA BRAILA. ESTE O VICTORIE IMPORTANTA, CARE DA STARTUL UNOR SCHIMBARI PE VIITOR

“Pentru prima data PNL a castigat alegerile la Braila; este un semnal ca tot ceea ce am facut noi pana acum nu a ramas fara ecou” – este declaratia facuta astazi, in cadrul unei conferinte de presa, de presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila. Acesta le-a multumit tuturor brailenilor ce s-au prezentat la vot, indiferent cu cine au votat si a precizat ca liberalii vor ramane mobilizati in continuare pana la turul doi al alegerilor prezidentiale, pentru ca “acum se duce batalia finala, o batalie pentru Romania”.

Cat priveste rezultatele obtinute de candidatul PNL, Klaus Iohannis, la nivelul judetului Braila  – respectiv 42.633 voturi (33,24%), in timp ce candidatul PSD, Viorica Dancila, a strans 39.907 voturi (31,12%) -, Danaila este multumit, avand in vedere ca in ultimele decenii, Braila a fost un judet rosu: “Este o victorie importanta, care da startul unor schimbari pe viitor in ceea ce priveste abordarea oamenilor in raport cu clasa politica si este un semnal ca tot ceea ce am facut noi pana acum  – si ceea ce vom face mai departe -, in incercarea de a moderniza Braila, in incercarea de a scoate Braila de pe harta rosie si nedezvoltata a tarii, nu a ramas fara ecou.

Raportat la desfasurarea alegerilor, pot sa va spun ca PNL, care este la guvernare in momentul acesta, a inregistrat cele mai putine incidente electorale din ultimii 5-6 ani de zile – practic nici in diaspora nu au mai fost probleme si nici in tara nu au fost incidente.

Asa cum stiti, candidatul PNL, domnul presedinte Klaus Iohannis, a castigat alegerile in urma numararii tuturor voturilor din tara si din afara tarii.

Turul II va avea loc intre Klaus Iohannis si Viorica Dancila, candidatul PSD. Ma astept ca domnul primar Dragomir sa o sustina in continuare pe doamna Dancila, la fel cum toti cei din PSD o vor sustine. S-au batut la Braila pentru scor si pentru candidat.

Pot sa-i asigur pe toti cei care si-au dat votul pentru sustinerea presedintelui Iohannis ca votul lor conteaza, ca votul lor ne va obliga pe viitor sa venim cu proiecte care sa poata gasi sustinere, astfel incat Braila sa poata fi pe o harta a tarii nu in zona rosie a saraciei, ci in zona galbena sau albastra a cresterii economice si a bunastarii.

Important este ca noi si dupa perioada alegerilor prezidentiale, dar si in perioada de doua saptamani dintre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor, sa comunicam oamenilor toate intentiile pe care le avem”.

In opinia liderului PNL Braila, rezultatele obtinute in primul tur de scrutin reprezinta un semnal important pe care il dau brailenii, “pentru ca am fost oras rosu si judet rosu atatia ani  si in afara de angajari la stat, nu stiu ce mari locuri de munca s-au creat, pentru ca cei de la PSD incearca in continuare sa controleze tot ce se intampla in judet prin societatile de stat, prin institutiile de stat”.

Amintim ca rezultatele turului I al alegerilor prezidentiale la nivelul judetului Braila au fost urmatoarele:   *Klaus Iohannis, sustinut de PNL – 42.633 voturi (33,24%); *Viorica Dancila, candidatul PSD – 39.907 voturi (31,12%); *Mircea Diaconu, candidatul sustinut de Pro Romania si ALDE – 15.577 voturi (12,15%); *Dan Barna, candidatul USR – PLUS – 12.281 (9,58%); *Theodor Paleologu, candidatul PMP – 5.978 voturi (4,66%); *Ramona Bruynseels – 4.991 (3,89%); *Alexandru Cumpanasu – 2.419 (1,89%); *Viorel Catarama – 1.024 voturi (0,80%); *Bogdan Stanoevici – 748 (0,58%); *Catalin – Sorin Ivan – 699 (0,55%); *Sebastian-Constantin Popescu – 549 (0,43%); *John-Ion Banu – 493 (0,38%); *Ninel Peia – 485 (0,38%); *Kelemen Hunor – 458 voturi (0,36%).