DANAILA: LA APT, SOFERII AU FOST PUSI SA PARCURGA UN TRASEU SI AU FOST CRONOMETRATI DE O PERSOANA STABILITA DE DIRECTOR. LA FINAL, PERSOANA RESPECTIVA A ZIS: “TU AI CEL MAI PROST TIMP. TE VOM DA AFARA”. ASTA A FOST TESTUL

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a dat astazi detalii cu privire la “testarea” prin care au trecut  soferii de la Administratia Pietelor si Targurilor (APT), in urma careia s-a stabilit ce sofer isi pierde locul de munca.

Mai exact, este vorba de una dintre cele doua concedieri despre care s-a discutat ieri in sedinta CLM Braila, care au fost contestate in instanta, persoanele respective castigand procesul, cu o sentinta care nu este definitiva. In sedinta amintita, consilierul municipal Adrian Tabarac (PNL) a acuzat-o pe sefa APT, Meluta Dragut (PSD), ca ia decizii abuzive, care ulterior creeaza prejudicii financiare societatii respective. Tabarac a vorbit despre concedierea a doi angajati care au castigat procesul intr-o prima instanta si a mentionat faptul ca toate chetuielile legate de acest proces, inclusiv salariile compensatorii  acordate prin sentinta judecatoreasca, se ridica la circa 1 miliard de lei vechi.

Directorul APT, Meluta Dragut, a declarat ca nu i-a concediat pe cei doi in mod nejustificat, ci i-a testat pe angajatii de la Contracte si respectiv pe soferi, iar persoanele in cauza au picat testul. Ea a mai declarat ca angajatul de la Contracte pe care il daduse afara nu stie sa lucreze pe calculator, iar soferul pe care il concediase “a trecut pe rosu si nu ajungea la pedale”.

In acest context, Danaila a vorbit astazi despre modul in care s-a facut testarea la care facea referire directorul Dragut: “Eu am discutat cu persoana respectiva. Este vorba despre un om care lucreaza pe functia de sofer acolo de 15 ani.

Conform legislatiei in vigoare nu poti sa dai o testare pentru aptitudinile unui sofer decat daca esti organ de politie – Politia te testeaza, ti-a dat permisul si din momentul respectiv poti sa conduci masina pentru care ai categoria respectiva.

Doamna director a facut o comisie din angajatii de la APT, a stabilit un traseu pe care il au de parcurs toti soferii si un timp de parcurgere a traseului respectiv. Trebuia sa faca doua parcari, sa dea cu spatele, sa faca viraj, a fost o chestie de genul acesta intr-o parcare. Si cineva i-a cronometrat”.

Intrebat daca este legal sa se faca o astfel de testare, liderul liberal a raspuns: “Nu are dreptul sa faca asa ceva, ca de aia a si pierdut procesul.

La sfarsit, cand a inchis cronometrul, a spus <<Cine a avut cel mai bun timp ramane, cine a avut cel mai slab timp pleaca>>. Un cronometru pe care il tinea un om desemnat de doamna director a zis <<Tu, Vladescu Emil, ai cel mai prost timp. Te vom da afara>>. Gata!”.

Intrebat de ziaristi daca acel sofer a ajuns la pedale, Danaila a spus: “Domnule, este sofer de 15 ani… Mi se pare o chestie hilara, este o prostie ce face doamna director. Nu ai voie sa organizezi un concurs pentru <<cine este cel mai bun sofer>>…”.

Danaila a mai dat un exemplu care, spune el, arata modul in care sunt tratati angajatii intrati in dizgratia conducerii APT: “Un angajat, la un moment dat, trebuia sa lucreze pe calculator si a intrebat <<Care este calculatorul meu?>> si i-a spus <<Ala este calculatorul tau!>> si fara sa fie niciun fel de gluma, i-a dat un monitor si o tastatura care nu aveau unitate centrala. Este serios, nu e gluma.

A facut contestatie, a castigat persoana respectiva, a trebuit reincadrata si a spus: <<In fisa postului meu spune ca eu trebuie sa fac pe calculator niste situatii. Vreau sa le fac, trebuie sa fac situatiile alea, ca dupa aia spuneti ca ma dati afara ca n-am facut situatiile si imi trebuie calculator>>. Si i s-a dat un monitor si i s-a spus <<Acolo e calculatorul tau!>> – avea tastatura, nu avea mouse si nu avea unitate centrala.

Persoana nu e membru PNL si nu membru PSD.

Sunt lucruri adevarate care se intampla la APT”.