DANAILA: NU EU FAC EVALUAREA PREFECTULUI SI SUBPREFECTULUI. EVALUAREA O VA FACE MINISTRUL DE INTERNE SI PREMIERUL ORBAN

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila (foto), declara ca nu s-a luat deocamdata vreo decizie cu privire la schimbarea prefectul George Paladi si/sau a subprefectul Brailei, Rada Sterea. Liderul PNL a fost intrebat de presa daca se are in vedere luarea unei astfel de masuri, iar Danaila a declarat: “Chestiunea asta inca nu s-a analizat. Urmeaza ca in viitoarele doua saptamani, din ce am inteles, sa se ia o decizie cu privire la activitatea fiecaruia dintre cei care conduc prefecturile in momentul de fata – prefecti si subprefecti. Nu pot sa va spun in momentul asta daca urmeaza sa fie schimbat prefectul la Braila sau la Galati sau in alta parte.

Dar sunt discutii cu prefectii in cazuri de genul celui de la Arad, unde si prefectul, si subprefectul au intrat in concediu medical inainte de alegeri si nu putea nimeni sa semneze actele pentru organizarea sectiilor de vot si pentru a incepe votarea. Acolo s-a creat un post de subprefect, a preluat atributiile si e clar ca oamenii de acolo vor fi schimbati; si toti cei care sunt PSD-isti vor fi schimbati”.

Intrebat fiind cum apreciaza activitatea prefectului de Braila, seful PNL Braila a declarat ca “evaluarea prefectului, a subprefectului din toate judetele este facuta de catre Guvern. Este o procedura administrativa pe care Guvernul, ministrul de Interne o va face in perioada urmatoare. Nu sta in puterea mea (sa fac aceasta evaluare – n.r.), pentru ca nu este o functie politica. Trebuie sa intelegem foarte clar ca oamenii astia trebuie sa fie functionari publici si nu este o functie politica, una care sa fie la indemana presedintelui partidului aflat la guvernare. Deci este important ca aceasta functie administrativa sa fie la indemana Guvernului, pentru a rezolva problemele Guvernului in teritoriu. Evaluarea nu o voi face eu, ci ministrul de Interne si prim-ministrul in perioada urmatoare”.