DANAILA: OAMENII SE TEM CA N-O SA MAI CONSOLIDEZE NIMENI FUNDATIA STRAZILOR DELTEI SI CAZASULUI, FIINDCA N-O PLATEASCA NIMENI DE DOUA ORI ACEEASI LUCRARE. PRIMARUL DRAGOMIR PROBABIL CA VA FI IN STARE S-O PLATEASCA DE DOUA ORI

Asfaltul turnat in aceste zile pe strazile Deltei si Cazasului din cartierul Lacu Dulce va fi distrus in cateva luni, pentru a se turna din nou asfalt. De ce? Pentru ca acum asfaltul s-a turnat direct peste piatra cubica, pe o fundatie de nisip, iar normativele legale in vigoare prevad un alt tip de fundatie.

Este ceea ce spune presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, care considera ca primarul Marian Dragomir (PSD) a gresit grav atunci cand a decis sa asfalteze cele doua strazi care oricum sunt cuprinse intr-un proiect de modernizare si mai ales, cand a acceptat sa fie turnat asfaltul direct peste piatra cubica: “In normativul pentru prevenirea si remedierea defectiunilor la imbracamintile rutiere moderne spune ca <<denivelarile pavajelor se realizeaza prin executarea lucrarilor cu respectarea conditiilor de calitate, asigurandu-se o fundatie corespunzatoare>>. Cand este vorba despre remedierea unei strazi din piatra – cum e cazul nostru -, spune asa: <<remedierea denivelarilor din pavaje, din piatra cioplita consta in: desfacerea pavajului pe suprafata denivelata si reconstruirea la cota a acestuia>>. Nu se poate turna in niciun caz asfalt deasupra.

In concluzie, nu se putea ca prin contractul de reparatii curente sa se deconteze, sa se plateasca, sa fie comandate niste lucrari care incalca normativele din caietul de sarcini care a stat la baza perfectarii acestui contract. Daca Primaria deconteaza lucrarile, va incalca contractul prin care a contractat plombarile si reparatiile curente din oras.

Si ii spun domnului primar ca daca va deconta aceste lucrari este pasibil de infractiunea de abuz in serviciu, pentru ca depaseste limitele contractului, pentru ca nu a facut o expertiza inainte si pentru ca a dat comanda pentru o lucrare care nu a fost prinsa in planul de investitii de la inceputul anului pentru reparatiile curente.

Acea lucrare, daca ar fi fost vorba de  o conservare a santierului, trebuia facuta printr-o achizitie separata, in baza unei expertize”.

Liderul PNL mai spune ca dincolo de problemele ce tin de partea tehnica si de cea juridica, cetatenii din zona se tem ca atunci cand se va realiza proiectul propriu-zis de modernizare a strazilor amintite, nu se va mai sparge asfaltul, pentru a se realiza o fundatie adecvata si casele lor vor fi afectate in continuare ca urmare vibratiilor produse de traficul greu: “Oamenii sunt speriati ca vor ramane cu acelasi tip de fundatie. Pe aici trece traficul greu; niciuna dintre strazi nu are fundatie corespunzatoare pentru acest tip de trafic. Oamenii s-au speriat ca daca se toarna asfalt acum, nu-l va mai scoate nimeni (ca sa se faca o fundatie corespunzatoare – n.r.), crezand ca n-o sa fie nimeni in stare sa plateasca de doua ori aceeasi lucrare. Primarul Dragomir probabil ca va fi in stare s-o plateasca de doua ori”.