DIRECTORUL SUPAGL: BRAILENII CARE CHEAMA HINGHERII SA-SI ASUME RASPUNDEREA SI SA-I INSOTEASCA PE ACESTIA CAND RIDICA MAIDANEZII DIN SCARA BLOCULUI SAU DE PE DOMENIUL PUBLIC

Brailenii care reclama ca sunt caini vagabonzi in zona blocului in care locuiesc sau ca maidanezii sunt tinuti de diversi locatari  pe casa scarilor, sa-si asume responsabilitatea pentru sesizarea pe care o fac la Serviciul de Utilitate Publica de Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) si sa insoteasca hingherii, atunci cand acestia vin sa ridice animalele respective. Aceasta este, mai nou, pretentia directorului SUPAGL, Dumitru Munteanu, care, practic, doreste ca locatarii care cer sa fie ridicati cainii din fata blocului sau din scara blocului sa fie vazuti si cunoscuti de vecini.

Munteanu a fost intrebat in gluma, in cadrul celei mai recente sedinte CLM Braila, de  consilierul municipal Petrica Popa (PNL) daca isi doreste sa realizeze un fel de serviciu de urgenta 112 pentru caini: “Am vazut ca se doreste sa existe o linie de comunicatie cu cetatenii Brailei, ca un fel de 112 pentru caini. Este asa, domnule director?”.

Directorul SUPAGL a raspuns: “Poate fi interpretat si asa, la modul mai hazliu. Noi  ne dorim sa comunicam mai bine, contractele care vor fi pentru adoptii sa fie mai clare, iar cei care solicita acest serviciu, pana la urma, sa aiba si curajul sa-si dea numele sau dupa aceea sa mearga cu noi in scarile de bloc, daca tot au solicitat lucrul asta, astfel incat noi sa ne facem serviciul asa cum trebuie”.

L-am intrebat pe Dumitru Munteanu daca intelege ca faptul ca le cere locatarilor respectivi sa fie prezenti atunci cand hingherii ridica patrupedele din fata blocului sau din scara va avea ca rezultat, in unele cazuri, scandaluri si poate chiar batai intre vecini, avand in vedere ca unii iubitori de animele se cearta cu hingherii, ii ameninta, in injura si uneori ii si lovesc. In acest context, cand este vorba despre vecini agresivi, este evident ca unii dintre cetateni vor renunta sa mai sune la SUPAGL si sa ceara sa fie ridicati acei caini, de teama sa nu aiba de patimit dupa ce se afla cine a chemat hingherii.

Munteanu a declarat ca nu este in intentia sa declansarea unor scandaluri intre vecini, insa i se pare firesc ca acela care suna si cere sa fie ridicati cainii, sa-si asume raspunerea pentru acest lucru.