DRAGHINCESCU, DESPRE AERODROMUL IANCA: E OBIECTIV NATO ACOLO UNDE PASC VACILE?! INTREB SI EU, CA AM VAZUT NUMAI BOSCHETI SI VACI PE AERODROM

Consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a cerut lamuriri ieri, in plenul CJ Braila, cu privire la situatia aerodromului Ianca, in contextul in care acesta arata jalnic, in opinia sa.

“Sa-mi spuneti si mie, va rog frumos, situatia lui, daca este in conservare sau ce se intampla acolo si ce avem de gand sa facem cu el, pentru ca eu am fost acolo, l-am vazut si arata jalnic. Mi se pare anormal sa avem asemenea bogatie pe terioriul judetului si sa-l lasam de izbeliste, doar sa-l pazim si atat”, a afirmat Draghincescu.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a declarat ca situatia nu e atat de simpla cu aerodromul respectiv, dat fiind ca pista propriu-zisa ii apartine Ministerului Apararii Nationale, in timp ce restul terenului din incinta aerodromului este proprietatea CJ: “Sunt mai multe variante, au fost si anumite cereri pentru un fond de investitii, pentru a face aeroportul operational, n-am mai primit niciun raspuns de la ei, a fost doar o discutie; se pare ca doresc si alte societati care activeaza pe raza judetului Braila, pentru a face aeroportul operational. In momentul in care vom primi documentele oficiale demaram toata documentatia de atribuire sau de concesionare a terenului pe 49 de ani.

Trebuie sa luam in calcul acel obiectiv NATO in momentul in care facem demersurile pentru ca aeroportul sa devina operational. Este o statie de emisie-receptie… Pista este foarte scurta, trebuie facute investitii mari. Nu pot ateriza orice aeronave”.

“Exista obiectiv NATO acolo unde pasc vacile?! Intreb si eu, ca am vazut numai boscheti si vaci… Pai si ce facem? Lasam sa se distruga, cum lasam toata tara asta de 20 de ani?”

“Este destul de complicat”, a concluzionat Chiriac.