DRAGOMIR ASIGURA FAMILIILE DIN CARTIERUL CAPORALUL MUSAT: AVAND IN VEDERE FAPTUL CA DVS SUNTETI DE BUNA CREDINTA, NU O SA RAMANETI FARA APA POTABILA, PENTRU CA NU VA APARTINE CULPA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, a precizat astazi ca Municipalitatea nu are nicio vina in ceea ce priveste problemele familiilor care locuiesc in cartierul Caporalul Musat, dat fiind ca acolo este un proiect realizat de un dezvoltator imobiliar cu care persoanele respective au contracte.

Subiectul a fost abordat ca urmare a faptului ca mai multi locatari din acel cartier au solicitat plenului CLM sa le permita sa isi prezinte problemele si au cerut ajutorul primarului si al alesilor locali, pentru ca risca sa ramana fara apa potabila, desi multi dintre familiile din zona amintita isi platesc facturile la timp.

Edilul sef  a declarat ca stie foarte bine care este situatia acolo, dat fiind ca a discutat in mai multe randuri cu proprietarii nemultumiti de intarzierile mari in finalizarea investitiei si de faptul ca nu au strazile asfaltate, nu au iluminat public si mai nou, risca sa ramana si fara apa potabila, fiindca dezvoltatorul a primit contravaloarea facturilor de apa de la cetateni, dar nu a virat banii catre CUP Dunarea si nu si-a achitat nici facturile proprii catre CUP Dunarea: “Cu anumite aspecte i-am putut ajuta, cu altele, care nu tin de Primaria municipiului, doar am discutat mai departe cu dezvoltatorul si l-am determinat pe acesta sa vina la intalnirea cu locatarii, pentru ca este o realitate: nu le mai raspundea nici la telefon si nu mai reuseau sa-l contacteze in niciun fel.

Datoriile la CUP Dunarea se constituie din doua acumulari de restante: una – cred ca e cea mai mare – este a dezvoltatorului, apa consumata pe perioada lucrarilor din cartier si cea de a doua, ca urmare a faptului ca unii dintre locatarii de acolo de mai mult de un an de zile nu si-au platit apa, in timp ce altii, de buna credinta, platesc si apa lor si incearca sa-i determine si pe ceilalti sa-si plateasca apa si chiar strang banii din cartier si merg cu ei si ii depun la CUP Dunarea.

A fost un blocaj la CUP Dunarea, deoarece niste cetateni care nu aveau contract cu cei de la CUP doreau sa plateasca in numele dezvoltatorului”.

Dragomir a mai spus ca potrivit informatiilor pe care le-a primit de la unul dintre locatarii din zona,  conducerea CUP Dunarea a acceptat ca familiile respective sa plateasca direct la companie facturile proprii pentru apa potabila: “Avand in vedere faptul ca locatarii sunt de buna credinta, nu o sa ramaneti fara apa potabila, pentru ca nu va apartine culpa. Pe partea cealalta, trebuie sa intelegeti si faptul ca societatea CUP Dunarea este controlata de Curtea de Conturi si este intrebata ce masuri a luat pentru recuperarea datoriilor, iar dansii trebuie sa meaga pe calea legala, pe care o si parcurg, de altfel. Este necesar ca datoria sa fie platita si ca toti locatarii din acel cartier sa poata sa incheie contracte individuale la apa, cu apometru propriu”.

In ceea ce priveste problema strazilor care inca nu au fost asfaltate, primarul a explicat ca aceasta intra exclusiv in sarcina dezvoltatorului: “Noi am avut nenumarate intalniri cu acesta, pentru a-l determina sa demareze procedurile, dar stiti ca n-am reusit, din motive care tin de intentiile dansului.

In ceea ce priveste iluminatul, asteptam sa dea drumul la iluminat, pentru ca ulterior reteaua sa poata fi preluata de Primaria municipiului. Asa cum dvs v-a promis, mi-a spus si mie ca va drumul iluminatului; nu a facut acest lucru nici pana in prezent”.

Amintim ca ansamblul rezidential Caporalul Musat a fost realizat de firmele Welt Dunia Estate SRL si Dezvoltare si Vanzari Imobiliare SRL si trebuia finalizat in 2015, insa proiectul nu este terminat nici acum.