FLORIN CIRLIGEA: GUVERNUL ORBAN ARE IN FIECARE ZI SURPRIZE NEPLACUTE IN CEEA CE PRIVESTE FINANTELE TARII

Consilierul judetean brailean Florin Cirligea (PNL) declara ca Guvernul Orban descopera zilnic noi si noi ilegalitati, minciuni sau lucruri ingrijoratoare legate de modul in care a fost gestionat bugetul de fostul guvern, condus de Viorica Dancila (PSD). Cirligea a amintit in acest context de declaratiile noului ministru al Finantelor, Florin Citu, potrivit caruia fostul guvern PSD a lasat un dezastru din punct de vedere financiar si a lucrat cu doua bugete in paralel.

“PSD a dat cu piciorul la toata cresterea economica ce s-a intamplat in 3 ani de zile. A reusit <<performanta>> ca pe o crestere economica destul de substantiala – probabil una dintre cele mai mari din Uniunea Europeana -, sa nu faca decat 20 – 30 km de autostrada, sa arunce banii, sa faca imprumuturi si alte nazdravanii. Guvernul PNL condus de Ludovic Orban in fiecare zi are surprize neplacute in ceea ce priveste finantele tarii. Despre gaurile lasate de PSD… s-a discutat in media si in Romania, in general, despre adevarata stare a economiei. Ei, la ora actuala acestea nu mai sunt discutii, sunt certitudini. Domnul ministru Florin Citu a iesit in conferinta de presa si a spus ca la Ministerul Finantelor existau doua bugete. Un lucru extraordinar de grav! Asa ceva este evaziune fiscala la scara macro-economica. Asa ceva nu se poate, sa mergi cu doua bugete!

Tot ce au facut sau tot ce au incercat sa faca este pentru a masca deficitul real al Romaniei. La Casa de Pensii, de exemplu, s-a intarziat cu procesarea dosarelor de pensionare – cu cat intarzie mai mult dosarul de pensionare, cu atat se intarzie cu intrarea in plata si automat, nu intra in deficitul bugetar.

Nu se ramburseaza TVA-ul catre agentii economici si vreau sa va spun ca aceia care lucreaza pentru export sunt in pragul falimentului”, a afirmat Cirligea.