IORDACHE: SEFUL POLITIEI ARE OBLIGATIA LEGALA DE A SE AUTOSESIZA, NU TREBUIE SA-L INGHIONTEASCA CINEVA DE LA SPATE, CA SA FACA ASTA. SE PARE INGHIONTIT DE LA SPATE, ACESTA S-A AUTOSESIZAT PENTRU ABUZ IN SERVICIU SI LUARE SI DARE DE MITA

Iulian Chiriac (PSD) ramane in functia de presedinte al Consiliului Judetean fiindca social-democratii nu mai au majoritatea, ca sa poata sa-l schimbe, asa ca prefera sa-l pastreze pe el, desi se stie ca va trece la Pro Romania, decat sa ajunga presedinte cineva care nu are nicio legatura cu PSD – este opinia consilierului judetean Stefan Catalin Iordache (PND). Acesta mai spune ca Iulian Chiriac nu mai inseamna nimic pentru PSD, insa seful judetului nu reprezinta o valoare nici pentru Pro Romania.

Cat priveste solicitarea facuta recent de presedintele CJ catre seful Politiei Judetene, cmr. sef Adrian Gluga, de a se sesiza cu privire la acuzatiile ca s-ar aranja concursurile pentru ocuparea diverselor posturi in institutiile publice, Iordache  a declarat ca “este o gluma de prost gust, pentru ca domnul Gluga are obligatia legala de a se autosesiza, nu trebuie sa-i ceara nimeni sa se autosesizeze. Nu trebuie cineva sa-l inghionteasca de la spate. Dar se pare ca acum a functionat, pentru ca inghiontit de la spate, domnul Gluga, din ce am vazut in presa, s-a autosesizat pentru abuz in serviciu si luare si dare de mita. Asta cu <<abuz in serviciu>>  e absolut fabuloasa… Abuzul in serviciu poate fi realizat doar de catre functionari publici. Ce functionari publici o fi vazut in sala domnul presedinte sau domnul Gluga, nu stiu…

Cert este ca e o faza haioasa din strategia de comunicare a domnului Chiriac.

Cat il priveste pe domnul Gluga, avea n-spe mii de motive sa se autosesizeze pana acum in diverse alte situatii si n-a facut-o. Ma rog, daca incepe cu asta si continua cu celelalte, totul este perfect”.

In opinia consilierului PSD, seful IPJ Braila ar trebui sa se sesizeze si in legatura cu niste cazuri care il privesc direct pe presedintele Iulian Chiriac. Iordache este chiar amuzat ca seful judetului cere Politiei sa se autosesizeze, in conditiile in care, spune el, insusi Chiriac ar avea de dat niste explicatii in cazuri de tin de competenta Politiei.

Concluzia lui Iordache este ca “in afara de faptul ca-i prost – ceea ce toata lumea stie -, domnul presedinte al CJ dovedeste ca-i si dobitoc in acest sens, pentru ca isi doreste sa se sesizeze institutiile intr-un caz, dar se pare ca… eu stiu, cazurile domniei sale sunt foarte grave”.

Amintim ca seful IPJ Braila, cmr sef Adrian Gluga, a declarat ca s-a autosesizat in legatura cu toate aspectele ce tin de competenta Politiei, ce au fost reclamate in cea mai recenta sedinta CJ Braila – respectiv acuzatiile consilierilor liberali privind aranjarea unor concursuri, precum si acuzatiile privind darea-luarea de mita formulate de Stefan Catalin Iordache.