KLAUS IOHANNIS: PSD ESTE MOTIVUL PENTRU CARE ROMANIA NU S-A DEZVOLTAT MAI MULT SI MAI BINE

Presedintele Klaus Iohannis a declarat duminica la Sibiu ca motivul pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult si nu a reusit sa scape de comunism ”se numeste PSD”.

Presedintele Klaus Iohannis a primit premiul ”Victoria normalitatii” la Gala ”Femeile liberale premiaza excelenta”, desfasurata la Sibiu, la intiativa Organizatiei Femeilor Liberale si a PNL Sibiu.

In discursul tinut in fata femeilor liberale, Iohannis a explicat conceptul sau de campanie – ”Romania normala” -, facand referire la administratie, scoli, spitale, dar si la independenta sistemului de justitie. ”O Romanie normala este tara  in care cetateanul este in centrul preocuparii statului si nu invers, cum au incercat cei din ultimii trei ani sa defineasca statul. O Romanie normala e cea in care scolile sunt dotate, in care elevii si profesorii se simt in siguranta”, a spus seful statului. ”O Romanie normala e o Romanie in care cel in suferinta gaseste usor un spital modern, dotat, cu personal calificat, cu oameni dedicati meseriei. Romania normala este acea tara in care romanii se intorc, in care locurile de munca se creeaza aici la noi si nu mai este nimeni obligat sa plece din Romania”, a declarat Klaus Iohannis.

Hotii stau la puscarie

Suprematia legii este o alta valoare care trebuie respectata, a declarat seful statului. ”Romania normala e cea in care legea-i lege pentru toti, e tara in care hotii stau in puscarie nu la butoanele politice. Romania normala este tara in care politicienii incurajeaza independenta judecatorului, nu incearca sa puna acest sistem sub control politic. Romania normala e acea Romanie in care politicienii doresc sa ocupe functii pentru a rezolva problemele societatii, nu pentru a-si rezolva problemele, multe dintre ele penale”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis a sustinut ca Romania nu a reusit sa devina o tara normala din cauza guvernarilor PSD. ”Pare asa de simplu, dar oare daca este asa de simplu, de ce nu am reusit in cei 30 de ani scursi de la Revolutia din decembrie ’89 sa ajungem si noi in Romania la normalitate? Ce ne impiedica, ce ne tine, ce ne incurca? Cine ne incurca de 30 de ani? De ce dupa 30 de ani, de cand oficial spunem ca am scapat de comunism, nu avem toti impresia ca am scapat si de comunisti? In aceasta seara frumoasa, plina de optimism, nu vreau sa vorbesc aproape deloc despre ce ne-a tinut si cine ne-a tinut, dar nu pot sa nu spun. Motivul pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine, in ultimii 30 de ani, motivul pentru care Romania nu a reusit inca sa scape de comunism se numeste PSD”, a acuzat Klaus Iohannis.

”De asta suntem in razboi politic, fiindca noi – eu, voi, cu PNL si impreuna cu celelalte partide din Opozitie – suntem de partea romanilor si ducem aceasta lupta pentru normalitate. Dorim romanilor o tara normala si pentru asta este absoluta nevoie de voi”, le-a mai spus Iohannis femeilor liberale.

In final, seful statului le-a multumit femeilor liberale pentru ca s-au aratat dispuse ”sa lupte pentru romani, pentru o Romanie normala”.

Premiile OFL

In cadrul ceremoniei au fost premiate femei care prin munca, determinare, viziune si perseverenta s-au afirmat in domeniile lor de activitate.

Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, a primit o distinctie pentru ca a continuat proiectele lui Klaus Iohannis, initiate pe vremea cand seful statului era primar al Sibiului. A primit o distinctie si Doris Pack, presedintele Organizatiei de Femei a Partidului Popular European. Liberalii i-au oferit o distinctie si Danielei Cimpean, presedintele Consiliului Judetean Sibiu.

Liliana Romaniuc a primit premiul pentru pasiune si profesionalism in educatie. Un moment emotionat a fost cel in care a urcat pe scena, in scaun cu rotile, Lidia Leahu, fotomodel Atipic Beauty, care a primit premiul ”Frumusetea perseverentei”.

De asemenea, medicul Livia Ognean, seful Sectiei Neonatologie al SCJU Sibiu, a fost distinsa pentru ajutorul oferit copiilor nascuti prematur. Au fost, de asemenea, premiate Gabriela Alexandrescu – presedinte executiv Salvati Copii Romania, Doina Cepalis – antreprenor, Anca Mona Marias –dirijor al unor coruri de copii, Florentina Ilesan, profesor la Colegiul National “Octavian Goga” din Sibiu, Simona Voicescu, presedintele asociatiei ”Necuvinte”.