MINISTRUL AGRICULTURII, NECHITA-ADRIAN OROS: VOM CONTINUA PROGRAMUL NATIONAL DE REABILITARE A INFRASTRUCTURII PRINCIPALE DE IRIGATII. VOM INCERCA SA DIRECTIONAM SUME IMPORTANTE IN ACEST SCOP

Noul ministru al Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a declarat la finele saptamanii trecute la Braila ca Guvernul Orban are in vedere continuarea Programului national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Romania.

El a precizat ca in intalnirile pe care le-a avut cu primarii liberali din Galati si Braila – in cadrul vizitei facute in aceasta zona -, multi dintre ei au vrut sa stie ce va intampla cu programul respectiv, dat fiind ca irigatiile sunt extrem de importante pentru fermierii din judetele amintite: “Am discutat foarte mult, pentru ca stiu ca este o problema in toata zona aceasta de sud-est. Noi vom continua programul de irigatii care este fixat printr-o lege. Deocamdata, in mare parte este finantat din bugetul national, dar trebuie sa prindem sume consistente in noul program national strategic, mai ales ca acesta permite ca 30% din buget sa folosim pentru masuri de clima si mediu – si vom incerca sa directionam sume importante, ca sa rezolvam aceasta problema a irigatiilor, a mentinerii apei in sol si alte masuri de prevenire a eroziunii solului sau a desertificarii, pentru ca astea sunt niste masuri complexe, pe care trebuie sa le adaugam, pe langa extinderea sistemului de irigatii. Se stie ca sunt foarte multe lucrari incepute si nefinalizate sau neconectate. Sunt parti ale unor judete unde functioneaza foarte bine, sunt parti unde nu functioneaza”.