BOTEA: IL VOI RUGA PE PRESEDINTELE CJ SA CONVOCAM O SEDINTA CU PRIMARII, IN CARE SA DISCUTAM DESPRE TRANSPORTUL ELEVILOR CU MICROBUZELE SCOLARE

Inspectorul scolar general al Brailei, Viorel Botea, declara ca intentioneaza sa verifice situatia privind autobuzele scolare, pentru se asigura ca elevii din intreg judetul beneficiaza de un transport adecvat, in cazul in care invata la unitati de invatamant din alta localitatea decat cea de domiciliu.

Botea a fost intrebat daca in cazul in care se va incepe comasarea unor scoli, iar elevii din mediul rural vor fi nevoiti sa mearga la alte unitati de invatamant decat cele din localitatea de domiciliu, exista suficiente microbuze scolare care sa le fie puse la dispozitie.

Acesta a declarat ca va solicita presedintelui CJ, Iulian Chiriac, sa organizeze o intalnire cu primarii si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, in care sa se discute despre numarul si starea microbuzelor existente, numarul microbuzelor de care mai este nevoie, dar si despre finantarea cheltuielor legate de repararea masinilor existente, precum si pentru achizitionarea altora, noi: “In calitate de consilier judetean il voi ruga pe domnul presedinte al Consiliului Judetean sa convocam o sedinta cu primarii la CJ, in care sa discutam modul in care se desfasoara acest transport. Mai mult decat atat, vom face inventarul tuturor mircobuzelor din sistemul de invatamant brailean, ca sa stim cine are multe si cine nu are; indiferent daca unele mai sunt defecte, o sa facem rost de bani, le reparam, in asa fel incat sa nu fie niciun fel de probleme cu transportul. Acest lucru trebuia facut nu de mult – de extrem de mult timp.

Cand eram noi (actuala echipa de la conducerea ISJ Braila – n.r.), in 2010, am adus microbuze pe 31 decembrie, pentru ca am vrut sa le aducem. Si de atunci au ramas microbuzele. O sa aducem si acum”.