CAPRARIU, DESPRE CALITATEA LUCRARILOR PUBLICE REALIZATE IN MUNICIPIUL BRAILA: DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC, SUNT O BATAIE DE JOC

Consilierul municipal Lucian Caprariu (Braila Noua) este nemultumit de calitatea lucrarilor publice realizate in oras, care “din punct de vedere tehnic, sunt o bataie de joc”. El a dat ca exemplu trotuarul din parcarea cu plata din zona Pietei Mari, care “pur si simplu este friabil, cand calci pe el se da la o parte”.

Pe de alta parte, Caprariu a aratat presei imagini fotografiate la un refugiu de tramvai de pe Calea Dorobantilor (intersectia cu strada Mihai Eminescu), unde timp de cinci luni au tronat niste caramizi ramase dupa ce constructorul a finalizat lucrarea: “Uitati! Intram in anul 2020 si sper ca de la jumatatea urmatorului an vom termina cu debandada in administrarea Brailei. Sper ca oamenilor sa le vina mintea la cap! Sper ca partidele care vor sa faca ceva sa gaseasca solutia si intelepciunea si gandul cel bun. Uitati-va aici, la aceasta fotografie: este emblematic! Vorbim despre o zona ultracentrala! Pe 7 iulie am facut prima poza, dupa luni de zile in care acest <<monument>> (caramizile amintite – n.r.) a tronat acolo. Va dati seama… Noi nu avem responsabili la strazi, la calitate, la ce se intampla pe strazile astea… Este o intersectie principala… Cu atat mai mult, zonele periferice sunt tratate in bataie de joc”.

Consilierul municipal a mai vorbit si despre nenumaratele cabluri care atarna pe stalpi, stricand imaginea orasului, care si asa are mari probleme la acest capitol: “Despre stalpul de la Spitalul 3 am mai vorbit. Remarcati debandada generala? Remarcati sutele acelea de kilograme  de cabluri care stau chiar in varful stalpului.

In continuare nu exista un plan de ingropare a retelei metropolitane de cabluri, un plan sistematic. Nici macar la lucrarile noi! S-au ingropat cablurile pe Soseaua Focsani? S-au ingropat sperantele noastre, probabil… Domnule, vorbim de proiecte noi! Pe Calea Galati… Pe zona noua, s-au ingropat cablurile? Adica aud dinspre Primarie <<De acum incolo o sa facem si noi!>>… Toate-s <<de acum incolo>>. Apropo, in proiectul de la Bulevardul Independentei nu se prevede decat ingroparea cablurilor de pe mijloc, pentru ca nu stiu de ce nu se poate in cazul celor de pe margine”.