CHIRIAC: POT FI UN PRESEDINTE AL PSD BRAILA MULT MAI TANAR, MULT MAI DESCHIS, MULT MAI PRAGMATIC. CRED CA TREBUIE FACUTE ANUMITE SCHIMBARI LA NIVEL DE MENTALITATE SI DE PERCEPTIE

“Nu conteaza sa vreau eu sa candidez, conteaza sa ma vrea colegii” – asta spune presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, despre o eventuala candidatura a sa la presedintia PSD Braila.

In contextul in care se vorbeste despre  faptul ca este posibil sa se organizeze alegeri in filiala judeteana PSD in primul trimestru al anului 2020, Chiriac a fost intrebat astazi daca isi doreste sa candideze, avand in vedere ca si-a mai exprimat in trecut intentia de a candida la presedintia PSD Braila, cand se discuta despre astfel de alegeri in organizatia judeteana social-democrata.

Chiriac a raspuns: “Daca colegii ma vor sustine – deci nu este o dorinta a mea personala -, daca vor fi discutii in partid si vom agrea o anumita candidatura, eu sau alt coleg, putem sa discutam atunci de o eventuala candidatura a mea. Daca ei considera ca eu pot fi un bun presedinte al PSD Braila si vor fi alegeri, ma voi gandi daca voi candida”.

Intrebat daca personal, considera ca ar fi un bun presedinte al PSD Braila, seful CJ a raspuns: “Eu am mai declarat-o de nenumarate ori, am zis ca pot fi un presedinte al PSD mult mai tanar, mult mai deschis, mult mai pragmatic, pentru a deschide alte orizonturi partidului si a demonstra ca putem, ca in acest partid sunt si oameni de calitate, ca de doi ani si jumatate eu nu m-am simtit niciodata nici inculpat, nici hot, nici prost, nici analfabet si sunt oameni de calitate in PSD care pot sa duca stanga intr-o directie buna. Cred ca generatia mea poate fi motorul de crestere al stangii in Romania.

Cred ca trebuie facute anumite schimbari si la nivel de mentalitate, si la nivel de perceptie, pentru ca trebuie sa revenim si sa ne gandim la realitatea cotidiana, la ce vrea votantul de stanga, de ce am pierdut atat de multe voturi, sa venim cu idei noi, cu forte proaspete – de ce nu, si cu colegii demisionari din Pro Romania si sa unim stanga”.