CHIRIAC: SPER CA BOBOC SA NU FIE UN PREFECT JUCATOR POLITIC, CI SA-SI FACA EFECTIV JOBUL DE PREFECT CONFORM LEGII

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), spera ca noul prefect al judetului, Catalin Boboc, sa nu fie un “jucator politic”, ci sa aiba o atitudine apolitica, asa cum prevede legea.

Chiriac a comentat astazi, cu privire la numirea noului prefect: “Am colaborat si cat am fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii, dansul era senator. Ne cunoastem, discutam anumite probleme… Sper sa nu fie prefect  jucator politic, ci sa-si faca efectiv jobul de prefect conform legii – si eu cred ca poate sa faca acest lucru.

Despre numirea lui… nu vreau sa comentez, pentru ca nu este etic, nu este deontologic si in primul rand este decizia PNL pe cine au promovat in functia de prefect”.

Cat priveste modul in care Boboc a fost facut functionar public pe repede inainte, fiind angajat pe 11 decembrie ca si consilier parlamentar, pentru ca sa poata fi numit prefect pe 13 noiembrie, seful CJ a spus: “Eu cred ca nu ar trebui sa ma intrebati pe mine, ci sa-l intrebati pe colegul lui, Ovidiu Nechita (consilier judetean PNL – n.r.), ca el e artizan la astea cu posturile, cu concursurile, examenele, numirile, se pricepe mai bine decat mine”.