CHIRU, DESPRE VIITOAREA NUMIRE A LUI CATALIN BOBOC IN FUNCTIA DE PREFECT: AR FI, DUPA VREO 17-18 ANI, SINGURA NUMIRE CARE M-AR FACE SA SPUN CA EXISTA IN POLITICA SI MOMENTE IN CARE SE FAC MUTARI EFICIENTE

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, considera ca instalarea liberalului Catalin Boboc in functia de prefect al judetului – care este de asteptat sa se intampla in zilele imediat urmatoare – ar fi una de bun augur.

Chiru isi argumenteaza opinia intr-o postare facuta astazi pe o retea de socializare: <<Se schimba prefectii. Este ceva normal la formarea unui nou guvern de alta culoare politica!
Toxic a fost intotdeauna modul libidinos prin care unii au „rezistat” schimbarilor de administratie, dovada clara a arajamentelor de doi lei de prin politica. Inclusiv in judetul in care traiesc s-au petrecut mereu asemenea lucruri care dauneaza. Cei care le-au facut in trecut sunt si acum la „crosetat”, iar in Romania mizeriile de genul… vor continua, mai ales in judetul asta care a dat-o pe Tanti Elvira. Si ea a fost un soi de… „prefect” si avea cu adevarat „cojones”, dovada ca a ramas in istorie modul in care administra (…) o „afacere” ce face cu ochiul din Braila, unde activitatea respectiva e number one chiar in ce priveste cifra de afaceri! Asta e Braila si respectiva „industrie” a devenit o mandrie locala. Nu trebuie sa se jeneze nimeni!
Revenind… la prefectii de la Braila, vreau sa subliniez un aspect: in ultimii 30 de ani au fost facute numiri care m-au lasat interzis, au fost vreo doua exceptii privind pregatirea oamenilor, dar asta nu a inlocuit necunoasterea actului guvernarii, Braila suferind mult si din acest motiv. Cu o exceptie in urma cu aproape doua decenii, prefectii au fost numiti pe motivul ca „e baiat bun, il avem sub control”! O porcarie autohtona, bineinteles! Toata „lumea” s-a dat dupa cires cand au fost discutii, publice sau nu, despre numirea prefectilor, despre calitatea celor numiti. Chiar a existat o teama pentru cei cu musca pe caciula!
Dupa foarte mult timp, la Braila se prefigureaza o numire politica in functia de prefect care capata greutate. Indiferent daca este meritul celui care va fi numit sau a celor care de obicei „bobineaza” in parlitul asta de judet, faptul ca un lider politic rodat ia aceasta functie este un lucru bun, dupa foarte multi ani.
Fost presedinte de organizatie judeteana, cu mandat de senator si sef al Comisiei juridice din Senatul Romaniei, are toate argumentele necesare si calificarea potrivita pentru a reprezenta Guvernul in teritoriu. Lasand la o parte modul in care s-a lasat convins sa „puna problema” (adica jenant) la alegerile locale trecute – pentru care l-am criticat si o sa o fac multi ani -, Catalin Boboc ar fi, dupa vreo 17-18 ani, singura numire care m-ar face sa spun ca exista in politica si momente in care (chiar daca impotriva curentului) se fac mutari eficiente.
Functia asta de prefect a fost din secolul XIX o functie asumata politic de lideri politici si asa va trebui sa fie!!! Nu circuri… nu „fuctionarii” lu’ peste, care au fost parasutati intr-o pozitie de forta, niste anonimi manipulati care au descalificat aceasta pozitie ff importanta.
Prefectii nu trebuie sa fie bufoni si nici indivizi folositi de unii care se cred buricul pamantului. Sper ca viitorul prefect sa nu dezamageasca, ca multi altii, numiti doar pe „criteriul” care dadea acces la Inalta Poarta sau a capitalismului de… cumetrie, vorba lui Nea Nelu>>.