DRAGOMIR: INCEPAND DIN LUNA IANUARIE, BRAILENII VOR PUTEA REZERVA, PLATI SI CONTRACTA ONLINE PARCARILE DE DOMICILIU

Incepand cu luna ianuarie 2020, brailenii vor putea rezerva, plati si contracta online parcarile de resedinta. Este anuntul facut ieri de  primarul Marian Dragomir, care a anuntat ca aplicatia care permite acest lucru va putea fi accesata de pe site-ul Primariei Braila odata cu deschiderea noului an fiscal. Printre beneficiile pe care le aduce rezervarea online este si acela ca persoanele care isi rezerva un loc de parcare pentru urmatorii 5 ani si fac plata in avans, vor achita o suma totala in care se ia in calcul contravaloarea unei taxe anuale de circa 2000 lei (taxa aferenta anului 2020), nefiind afectati de posibilele majorari ale taxei din anii urmatori.

Edilul-sef a organizat ieri o conferinta de presa pentru a prezenta noua aplicatie, impreuna cu viceprimarii Doinita Ciocan si Alexandru Jantea Crican, precum si cu reprezentantii societatii Fida Solutions, care s-au ocupat de aplicatia GIS a Municipalitatii.

Dragomir a declarat: “Stim cu totii ca exista foarte multa nemultumire in randul populatiei vizavi de ceea ce inseamna deplasarea la sedul SUPAGL, aglomeratia de acolo; uneori mai existau si situatii tensionate si cand cineva intelegea mai greu avea o atitudine necorespunzatoare – si ne referim inclusiv la angajatii nostri, ai Primariei. Cei care asteptau afara se uitau la ceas cum trece timpul si nu rezolvau absolut nimic.

Am considerat ca trebuie sa inovam acest domeniu de activitate si sa realizam de acasa rezervarea, plata si contractarea parcarilor de domiciliu, fara a mai fi nevoit sa te deplasezi la Primaria municipiului pentru acest lucru. In paralel, pentru cei care nu stapanesc aceasta modalitate noua de rezervare si nu sunt foarte familiarizati cu tehnica de calcul, acestia pot veni in continuare la sediul SUPAGL pentru a-si rezolva clasic locul de parcare.

Programul este functional in momentul de fata, dar avand in vedere ca suntem legati de deschiderea noului an fiscal 2020, el va deveni efectiv operational pentru populatie odata cu deschiderea anului fiscal, lucru pe care nu il putem spune acum, deoarece nu depinde de noi, depinde de Trezorerie; dar estimam ca pana pe 10 ianuarie, cetatenii vor putea sa rezerve parcarile online. Elementul primordial este ca cei care au deja parcari si contracte in momentul de fata, au un drept de preemptiune in ceea ce inseamna rezervarea pana pe 31 ianuarie, dar din momentul in care isi exercita dreptul de preemptiune au un termen de validare de aproximativ 7 zile in care pot sa faca plata. Acest lucru se poate intampla si mai devreme de 31 ianuarie, daca dansii depun cererea anticipat.

Pana la deschiderea noului an fiscal, toti cetatenii din municipiul Braila pot consulta acest link care va fi public pe site-ul Primariei, acolo unde avem butonul de <<smart city>>, pot sa vada daca locul de parcare pe care l-au contractat deja a fost introdus in mod corect in program, sa vada locurile libere din jurul blocului in zona in care domiciliaza si sa aleaga care ar putea fi viitorul lor loc de parcare”.

Precizam ca persoanele interesate pot accesa aplicatia aici: https://parcaribraila.gisapp.ro/index