DRAGOMIR: NU CRED CA RER VA RENUNTA LA CONTRACTUL CU PRIMARIA BRAILA. A FOST UN FEL DE INCERCARE DE SANTAJ ASUPRA PRIMARIEI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu este impresionat de declaratiile conducerii RER Group cu privire la faptul ca firma de salubritate ar putea renunta la contractul cu Municipalitatea, daca CLM nu aproba in aceasta luna majorarea tarifului la serviciile prestate agentilor economici.

Dragomir spune ca e greu de crezut ca RER Ecologic Service va renunta la un client bun platnic, asa cum este Primaria Braila: “Eu nu cred ca vor pleca, deoarece acestea, din punctul meu de vedere, sunt niste discutii si ar trebui sa inceteze aceasta situatie dintre RER si Primaria municipiului Braila. Nu cred ca se va ajunge la asa ceva in extremis si nu cred ca o societate ia in calcul sa abandoneze un contract cu un partener care este bun platnic”.

Municipalitatea a inceput deja demersurile pentru rezilierea contractului cu firma “Brai-Cata”, iar sectorul acesteia a fost impartit intre ceilalti doi operatori de salubritate, RER Ecologic Service si Eco, care abia fac fata la intreaga activitate; in acest context, retragerea RER Ecologic ar crea probleme, fiindca Eco nu are capacitatea sa acopere intreg municipiul.

Intrebat ce se va intampla daca RER va ajunge sa ia o astfel de decizie radicala, edilul sef a raspuns: “Cu siguranta atunci vom intra in CLM si putem gasi o alta societate la nivel national care sa primeasca contractul, la fel cum si RER l-a primit prin delegare. Deci nu va fi o situatie dificila; plus ca in momentul respectiv dansii vor trebui sa notifice cu o perioada de timp inainte si in aceasta perioada, CLM poate delega unei alte societati salubrizarea municipiului Braila, fiecare ramanand pe sectorul lui, fara a exista o tendinta expansionista a societatii ECO”.

Marian Dragomir a mai afirmat ca in opinia sa, conducerea RER incearca sa speculeze acest moment, stiind despre problemele care exista cu “Brai-Cata”: “Cred ca a fost… sa spunem asa, un fel de incercare de santaj asupra Primariei municipiului Braila si instigarea cetatenilor, creand o situatie de panica la nivelul municipiului. Nu este cazul sa existe o asemenea situatie”.