FONDUL FORESTIER AL JUDETULUI BRAILA OCUPA 5,9% DIN SUPRAFATA TOTALA A JUDETULUI. MEDIA PE TARA A SUPRAFETELOR OCUPATE CU PADURI ESTE 25%

La nivelul judetului Braila suprafata totala de fond forestier este de 28.086 ha. Potrivit unei informari prezentate de directorul Directiei Silvice Braila,  Vasile Dumitrasc, fondul forestier al judetului Braila ocupa 5,9% din suprafata administrativa, cu mult sub media pe tara a suprafetelor ocupate cu paduri (care este de 25%) si cu mult sub media europeana (35%). La nivelul judetului Braila suprafata de fond forestier pe cap de locuitor este de 0,08 ha, fata de 0,33 ha, la nivel national.

“Impadurirea terenurilor inapte infiintarii altor culturi reprezinta una dintre principalele preocupari ale silvicultorilor. Actiunea de identificare si constituire a perimetrelor de ameliorare a terenurilor degradate trebuie continuata, deoarece pentru terenurile care si-au pierdut capacitatea de productie agricola, padurea este o solutie de stopare a degradarii si redarii in circuit productiv de masa lemnoasa”, se arata in documentul amintit.

In informare se arata ca vor fi infiintate perdele forestiere de protectie pe DN 2B, primul proiect vizand amplasarea acestora pe raza localitatilor Surdila Greci, Surdila Gaiseanca si Mircea Voda. Suprafata totala a perdelei forestiere, conform studiului de fezabilitate, este de 34,25 ha.

Al doilea proiect ce priveste DN 2B vizeaza amplasarea de perdele forestiere in suprafata totala de 28,065 ha, pe raza localitatilor Ianca si Traian.