IN ANUL 2019 GARDA FORESTIERA JUDETEANA BRAILA A FACUT O SINGURA SESIZARE PENALA SI A APLICAT TREI AMENZI, IN VALOARE TOTALA DE 4.500 LEI

In cursul acestui an,  cei doi consilieri silvici superiori din cadrul Garzii Forestiere Judetene Braila au participat la diverse sedinte de analiza a realizarii programului anual de infiintare a perdelelor forestiere, la comisii de evaluare a unor terenuri forestiere si la diverse conferinte. De asemenea, ei au monitorizat lucrarile executate in fondul forestier, au monitorizat activitatea de paza a terenurilor care apartin fondului forestier national si au acordat consultanta de specialitate proprietarilor de terenuri.

Toate acestea reprezinta parte din activitatea celor doi consilieri amintiti, asa cum se precizeaza intr-o informare intocmita de coordonatorul Garzii Forestiere Judetene Braila, Costica Vijiiac.

Cat priveste activitatea de control, in 2019 au fost realizate 35 de controale privind respectarea regimului silvic si a legislatiei cu privire la materialul lemnos, precum si 65 de verificari ale documentatiilor pentru avize de insotire a materialului lemnos si aprobari si de asemenea, s-au verificat 3 sesizari.

“Cu aceasta ocazie s-a facut o sesizare penala, valoarea prejudiciului fiind de 4174 lei, s-au incheiat trei procese verbale de contraventii, cu o valoare  a amenzilor contraventionale de 4.500 lei si a fost gasit un volum al arborilor taiati ilegal de 17 mc”, se arata in documentul amintit.

Potrivit aceluiasi document, in anul curent s-au efectuat si 16 controale pe fondurile cinegetice din judet (precizam ca este vorba despre 50 de fonduri de vanatoare, cu o suprafata totala de 462.955 ha).