LIPSA DE PROFESIONALISM, DAR SI DE OMENIE LA SECTIA ONCOLOGIE A SPITALULUI JUDETEAN. CHIRIAC: “DATI-MI DATE CONCRETE, VERIFICAM GRAFICELE SI LUAM MASURILE CELE MAI DRASTICE!”

Un caz de lipsa de profesionalism, dar si de omenie la Sectia Oncologie a Spitalului Judetean – asta a sesizat astazi consilierul judetean Mario Da’Ros (PNL), in cadrul sedintei CJ Braila.  Da’Ros a vorbit despre modul incalificabil in care s-a comportat o infirmiera sau o asistenta cu un bolnav de cancer internat in spital, care se simtea foarte rau.

Presedintele CJ, Iulian Chiriac, i-a solicitat consilierului liberal sa ii ofere date concrete legate de ziua si ora la care s-a intamplat situatia respectiva, precum si numele persoanei care l-a tratat in acel mod pe bolnav: “Cand veniti si faceti astfel de reclamatii la modul general nu putem rezolva nimic. Cum o cheama pe infirmiera, cum o cheama pe asistenta, data, ora, verificam graficele si luam masurile cele mai drastice. Inaintam aceste informatii conducerii spitalului si luam masurile cele mai drastice. Ne trebuie si numele persoanei care acuza aceste lucruri, insa ramane confidential numele sau. Dar vreau date concrete, pentru ca de fiecare data in plenul CJ am vorbit la modul general. Daca vrem sa dam exemple, le dam cu nume si prenume”.

Presedintele CJ a mai afirmat astazi ca este primul care sa recunoasca la modul foarte sincer ca in Spitalul Judetean mai sunt multe probleme de rezolvat, insa  atat timp cat reclamatiile se fac la modul general, fara a se oferi ate concrete care sa ajute la identificarea personalului acuzat de comportament lipsit de profesionalism, nu se pot lua niciun fel de masuri: “Daca nu ne asumam astfel de lucruri, ca sa putem sa eliminam din resursa umana aceste personaje, n-o sa reusim niciodata. Deci am rugamintea la dvs ca de fiecare data cand facem astel de afirmatii catre Comisia de sanatate din CJ sau catre mine, vreau cu nume si prenume, ora, data si cum le cheama pe respectivele persoane, pentru a lua masurile cele mai drastice, cele mai radicale.

E pacat, pentru ca sunt in spital medici, asistente, infirmiere cu suflet, care isi fac datoria foarte bine si avem astfel de cazuri care stirbesc sau umbresc toata imaginea acestui spital”.