PREFECTUL CATALIN BOBOC: VOI URMARI CA FIECARE INSTITUTIE PUBLICA DIN JUDET SA-SI FACA DATORIA, SA NU PRIVEASCA SPRE PARTEA POLITICA, DE UNDE „SA-SI IA LUMINA”, CI SA PRIVEASCA SPRE CETATEAN

Catalin Boboc a depus astazi juramantul in calitate de prefect al judetului Braila. Fost presedinte PNL Braila, fost senator, Catalin Boboc ii urmeaza in functie lui lui George – Adrian Paladi, al carui mandat a durat 2 ani (decembrie 2017 – decembrie 2019).

Ca sa poata ocupa aceasta functie, Boboc s-a autosuspendat din PNL si implicit, a renuntat la functia de prim-vicepresedinte PNL Braila.

Ceremonia de investire a avut loc in sistem videoconferinta, dat fiind ca a fost vorba de mai multi prefecti si subprefecti care au fost instalati oficial in functii astazi.

La finalul ceremoniei, Catalin Boboc a declarat ca  „isi va lua foarte in serios acest rol”: „Nu-mi propun sa fiu cel mai inalt functionar din Braila, ci imi propun cu adevarat sa fiu reprezentantul Guvernului in teritoriu, asta insemnand ca pe de o parte, va voi fi alaturi atunci cand apar situatii ce trebuie gestionate si rezolvate si am sa folosesc toata priceperea mea ca sa rezolvam cat se poate de repede si de bine pentru cetatenii judetului Braila problemele cu care noi ne confruntam. Asta presupune ca intre noi sa existe o buna comunicare, sa fim deschisi, sa fim transparenti atat intre noi, dar si catre societate.

Am sa fiu foarte, foarte atent, asta voi urmari in primul rand: ca fiecare institutie din judetul Braila care este pusa sa serveasca cetateanul sa-si faca datoria, sa nu priveasca spre partea politica, de unde <<sa-si ia lumina>>, ci sa priveasca spre cetatean, pentru ca noi pe acestia trebuie sa-i servim.

Cu totii ma cunoasteti ca venind din lumea politica. Nu voi face in aceasta calitate a mea politica partinica; ar trebuie sa facem impreuna politica Guvernului – in fond, politica statului -, o politica pentru cetatean”.

Noul prefect a ne-a declarat ca a decis deja cine va fi seful sau de cabinet, insa a refuzat sa dea publicitatii numele acestuia, precizand ca persoana respectiva va fi anuntata in cadrul conferintei de presa pe care Boboc o va sustine miercuri.