S-A CONFIRMAT: PESTA PORCINA A LOVIT SI PARCUL ZOO BRAILA. ACESTA SE INCHIDE PENTRU O LUNA

Prefectura judetului Braila informeaza ca astazi s-a confirmat suspiciunea de pesta porcina africana de la Gradina Zoologica Braila.

Intr-un comunicat dat publicitatii se arata ca se iau masurile sanitare veterinare impuse de lege, in acest context: “Saptamana aceasta, respectiv in perioada 18-19.12.2019, a aparut suspiciunea de pesta porcina africana la un mistret apartinand SC APT SA-Parc Zoo, care a murit pe 18 decembrie, in incinta Parcului Zoo, cauzele probabile fiind virusul PPA. Ulterior, alti doi mistreti au decedat, iar medicii veterinari au luat probe de la fata locului, conform procedurilor.

In cursul zilei de astazi, 20 decembrie, suspiciunea de PPA s-a confirmat si incepand de astazi, medicii veterinari din cadrul Directiei Santar Veterinare și pentru Siguranta Animalelor au pus in aplicare un plan de masuri specifice de dezinfectare si eutanasiere a intregului efectiv de suine si implicit, inchiderea, pentru 30 de zile, a Parcului Zoo – un plan de masuri care a fost aprobat de catre Institutia Prefectului”.

In documentul amintit se prezinta si date cu privire la situatia la zi in ceea ce priveste pesta porcina, la nivelul judetului Braila.