TABARAC: GUVERNUL ORBAN A FOST INCA DIN PRIMA ZI CAT DE POATE DE PROMPT SI FERM

“Guvernul Orban a fost inca din prima zi cat de poate de prompt si ferm si noi ne tinem de cuvant, in legatura cu ceea ce am promis in campanie” – este ceea ce a declarat presedintele organizatiei municipale PNL Braila, Adrian Tabarac, in cadrul unei conferinte de presa in care liberalul a prezentat principalele masuri luate de Guvernul Orban in prima luna de activitate.

Tabarac a vorbit in primul rand despre eliminarea supraaccizei la carburanti, “care ne aduce tuturor o ieftinire a pretului carburantului cu 30 de bani/litru, lucru care in prima faza poate sa pare putin, insa in ceea ce inseamna lantul economic poate insemna destul de mult. Daca aceasta supraacciza nu ar fi fost eliminata, de la 1 ianuarie pretul carburantilor ar fi fost marit cu 8 bani/litru”.

Tabarac a comentat ca fostii guvernati incercau sa se mentina deficitul bugetar in limita de 3% intarziind cu multe luni de zile decontarea TVA-ului, “lucru care a favorizat, scriptic vorbind, guvernele PSD sa se incadreze in deficitul bugetar de 3%. Decontarile de TVA le vom face si am inceput procedurile pentru decontari de TVA”.

Pe de alta parte, liderul liberal a amintit si de amanarea platilor pentru proiectele realizate pe PNDL, care, in opinia sa, a avut acelasi scop – incadrarea in mod artificial in limita deficitului bugetar asumat de fostul Executiv: “Vreau sa va spun ca impactul facturilor pe PNDL este undeva la vreo 1,6 miliarde de lei”.