16 IANUARIE, PALATUL “LYRA” BRAILA: ZIUA CULTURII NATIONALE – “ROMANIA MULTICULTURALA”

Joi, 16 ianuarie, la ora 18:30, la Palatul “Lyra” Braila va avea loc un spectacol de muzica si poezie dedicat Zilei Culturii Nationale, evenimentul facand parte din turneul intitulat “Romania MultiCulturala”.
Sub genericul “Romania MultiCulturala”, actrita Lamia Beligan, soprana Silvia Sorina Munteanu si pianista Viorela Ciucur pornesc intr-un periplu poetico-muzical care va reliefa una dintre caracteristicile fundamentale ale Romaniei – multiculturalismul.
Vor fi prezentate poezii scrise de Mihai Eminescu, dar si de poeti proveniti din diferite etnii: maghiara, germana, evreiasca, armeana, greaca, polona, care au trait pe teritoriul actual al Romaniei: Sandor Petofi, Endre Ady, Nikolaus Lenau, Maria Banus, Nina Cassian, Haig Acterian, Alexandru Philippide si Alexandru Macedonski. De asemenea, vor fi interpretate arii sau lieduri compuse de creatorii romani. Astfel, publicului i se va releva un adevarat univers liric romanesc.
Lamia Beligan a absolvit Academia de Teatru si Film Bucuresti, promotia 1990, clasa profesorului Ion Cojar. A debutat la Teatrul National din Craiova, cu rolul Honey, din “Cui i-e frica de Virginia Woolf?”, de Edward Albee. Acum este actrita a Teatrului National din Bucuresti.
Soprana Sorina Munteanu a absolvit Universitatea de Vest din Timisoara, Facultatea de Arte, specializarea Canto, in 1995, obtinand apoi un master la Academia Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, institutie unde a obtinut si Doctoratul in muzica. Silvia Sorina Munteanu este prim-solista a Operei Nationale Bucuresti.
Pianista Viorela Ciucur este cadru didactic la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, este doctor in muzicologie, din 2003 este si profesor asociat la Universitatii din New Jersey; a sustinut peste 300 de recitaluri si peste 50 de concerte cu orchestrele tarii, a cantat pe scene din Germania, Italia, Anglia, Olanda, Austria, Grecia, Canada.
Pret biletului pentru spectacolul de la Braila este de 20 lei.
Biletele se gasesc la agentia Filarmonicii  “Lyra – George Cavadia” din Calea Calarasilor Nr. 52 (Casa Tineretului) si pe BLT.ro https://www.blt.ro/romania-multiculturala.html