B. BOTEA: PRIMARIA BRAILA AR TREBUI SA DEA PAROLA SI CONTUL DE ADMINISTRARE IN PRIMUL RAND CATRE POLITIE, NU CATRE DEMNITARI LOCALI (PNL SI PSD ) CARE AU ACCES ILEGAL LA SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE VIDEO DIN MUNICIPIU

Lupta impotriva violentei stradale se poate duce si prin reabilitarea si extinderea sistemului video al orasului Braila, care acum e intr-o stare deplorabila – este opinia consilierului municipal Bogdan Botea (PND).

Botea a facut acest comentariu pe o retea de socializare, in contextul in care prefectul Brailei, Catalin Boboc (fost PNL), a cerut Politiei si Jandarmeriei sa ia masuri suplimentare in ceea ce priveste patrularea in zonele in care se afla scoli, in vederea prevenirii unor incidente similare celui de marti, 21 ianuarie, cand un elev  a fost lovit cu un cutit in picior, in fata Colegiului National “Gh. M. Murgoci”: “Lupta impotriva violentei stradale a slabit inca din 2014, in momentul in care coalitia PSD-PNL a adoptat un cod penal extrem de permisiv. Acest cod penal a slabit statul roman, acesta fiind unul din motivele pentru care ne aflam astazi aici!

In plan local, lupta impotriva violentei stradale se poate duce si prin reabilitarea si extinderea sistemului video al orasului, care in prezent se afla intr-o stare deplorabila! In prezent camerele video din principala intersectie din oras nu sunt conectate la dispecerat (in mod deliberat). Acelasi dispecerat NU comunica cu Politia Judiciara.

Primaria Braila ar trebui sa dea parola si contul de administrare in primul rand catre IPJ Braila, iar nu catre demnitari locali (Pnl si Psd) care au acces ilegal la acest sistem video. PREFECTUL Judetului, ca reprezentant al Guvernului, sa impuna aceasta regula, in primul rand pentru protectia copiilor”.