BOBOC: SPER CA SAPTAMANA ASTA SA AVEM UN NOU SUBPREFECT. IN PRINCIPIU, O SA-MI EXPUN PUNCTUL DE VEDERE IN PRIVINTA PERSOANEI RESPECTIVE, INAINTE DE A FI NUMITA IN FUNCTIE. E IMPORTANT CU CINE FACI ECHIPA

Prefectul Brailei, Catalin Boboc, se asteapta ca in aceasta saptamana sa fie numit noul subprefect, astfel incat institutia sa functioneze normal, dupa ce fostul subprefect, Rada Sterea, a fost demisa pe 16 ianuarie.

Boboc a declarat astazi ca ar fi util daca Guvernul ar numi doi subprefecti, insa este de dorit sa se ia o decizie rapida macar pentru unul, fiindca daca ar aparea o situatie de urgenta si ar fi necesar sa se deplaseze in teren, undeva in judet, nu ar avea cui sa delege competentele, pentru ca persoana respectiva sa se ocupe in continuare de documentele ce vin la semnat: “Sa stiti ca sunt situatii in care da, ar fi nevoie de subprefecti. Nici eu nu am stiut ce inseamna volumul de documente de aici – si va dau cele doua linii mari. In primul rand este parte de avizare de legalitate – si aici avem 44 de unitati administrativ teritoriale si sedinte de Consiliu si ati vazut cu ce ordine de zi (zeci de proiecte de hotarare pe ordinea de zi – n.r.) in fiecare luna, plus dispozitiile de primar si alte acte administrative. Si atunci, ca sa poti sa fii si operativ si sa le si faci cu atentie – nu doar sa dai niste avize de legalitate citind pe diagonala -, trebuie sa fii atent la ce semnezi acolo.

Pe de alta parte, avem coordonarea activitatilor tuturor institutiilor deconcentrate din Braila si situatiile de urgenta.

Ca sa fiu foarte sincer, am functionat in aceasta perioada de o luna de zile cu un singur subprefect si ne-am descurcat, chiar daca am plecat de la ora 7 sau la 8 de la birou; asta nu e o problema, ca de asta suntem platiti din bani publici, sa ne facem serviciul. Dar strict pentru buna functionare, cred ca ar fi utili doi subprefecti”.

Boboc a mai precizat ca a anuntat la Guvern ca este de dorit sa se urgenteze procedura de numire macar a unui subprefect: “Nu am discutat despre numarul subprefectilor; am purtat discutii despre necesitatea numirii a cel putin un subprefect dintr-un motiv foarte simplu: in aceasta institutie nu poti delega anumite lucruri decat unui subprefect. Si in masura in care astazi, spre exemplu, apare o situatie de urgenta in nordul judetului, in vestul judetului si trebuie sa ma deplasez acolo, pe perioada aia, institutia este blocata. Si aici sunt situatii care, de asemenea, presupun o anumita urgenta, in sensul eliberarii unor documente”.

Prefectul a mai precizat ca banuieste ca “lucrurile se vor misca destul de repede, sper ca saptamana asta sa avem un subprefect”.

Intrebat daca din punctul sau de vedere conteaza cu cine va face echipa, ca subprefect/subprefecti, Catalin Boboc a raspuns: “Eu zic ca intotdeauna e important cu cine faci echipa, pentru ca dincolo de comunicarea institutionala, modul in care reusesti sa relationezi cu cineva ajuta la functionarea lucrurilor. Asta nu e cazul doar aici, in institutia Prefectului, este cazul in general”.

Intrebat daca o sa fie consultat inainte de numirea oficiala a noului subprefect sau a noilor subprefecti, prefectul a spus: “In principiu, am sa-mi expun un punct de vedere. Decizia nu-mi apartine si nu e nevoie de un aviz din partea mea, dar un punct de vedere o sa-mi exprim”.