BOTEA: DOAR JUMATATE DINTRE UNITATILE DE INVATAMANT DIN MUNICIPIUL BRAILA AU PAZNIC; DINTRE ACESTIA, O TREIME SUNT PLATITI DE PARINTI. DE LA 1 MARTIE TOATE SCOLILE VOR AVEA PAZNIC. SITUATIA INFRACTIONALA DIN ACEST MOMENT O IMPUNE

“In momentul de fata, nu toate scolile din municipiu au paznici. Tocmai de aceea organizam concursuri, ca sa facem in asa fel, incat cel putin pe un schimb – schimbul principal, ca sa zic asa – sa fie paznic” – este declaratia inspectorului scolar general al Brailei, Viorel Botea.

Botea a precizat ca sunt scoli la care paznicul nu este platit de scoala, ci de Asociatia de Parinti, pe baza unui contract cu o firma privata si ca in acest caz parintii sunt cei care trebuie sa spuna care vor sa fie atributiile paznicului respectiv, nu scoala.

Pe de alta parte, seful ISJ a precizat ca in conditiile in care scolile nu aveau bani pentru a plati un paznic si parintii au refuzat sa-si asume ei plata unui gardian angajat de la o firma privata, unele unitati de invatamant din municipiu au ramas fara paza: “Avand in vedere toate aceste lucruri, vom face in asa fel, incat prin aceste concursuri (pentru posturi nedidactice si didactice auxiliare ce vor fi organizate in perioada urmatoare – n.r.) sa eliminam aceasta problema a lipsei paznicilor”.

Intrebat concret cate scoli din municipiu au in momentul de fata paznici, seful ISJ a spus: “Paznici in momentul de fata cred ca sunt la jumatate, din care o treime sunt angajati de parinti.

Fiecare scoala, incepand de la 1 martie, va avea paznic. Ei trebuie sa aiba paznici dintr-un singur motiv: situatia infractionala din acest moment o impune”.