CHIRIAC: MI SE PARE CUSUTA CU ATA ALBA EXPLICATIA CU PRIVIRE LA SUBFINANTAREA PODULUI PESTE DUNARE. DE CE NU FINANTAM CAT TREBUIE, ASTFEL INCAT CONSTRUCTORUL SA STIE CA ARE BANII PUSI DEOPARTE?

„Rectificarea bugetara pentru majorarea sumei alocate proiectului podului peste Dunare se poate face tocmai in vara; speram sa ii ajunga constructorului cele 97 de milioane de lei alocate in buget la acest moment” – este declaratia facuta astazi de presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD).

El considera ca nu este deloc o veste buna faptul ca in bugetul pe anul curent a fost alocata o suma atat de mica pentru proiectul amintit, in conditiile in care anul trecut au fost peste 500 de milioane pentru pod, iar constructorul lucreaza intr-un ritm alert: “Am vazut ca avem declaratii ale ministrului Transporturilor, ale domnului deputat Varga, ca intr-adevar finantarea nu este corespunzatoare, dar daca vor fi lucrari, vor fi platite din alte fonduri. Mi se pare putin cusut cu ata alba… De ce nu finantam cat trebuie, astfel incat constructorul sa stie ca are banii pusi deoparte si sa munceasca cat mai mult?

Eu sper sa nu se blocheze acest proiect, sa nu aducem in atentia publica ca se face, dar nu sunt bani si ca fostul guvern a alocat 500 de milioane de lei anul trecut, iar anul acesta sunt alocati doar 97 de milioane de lei. Faceti comparatia!”.

Intrebat daca are vreo reactie in partea constructorului cu privire la suma alocata in bugetul pe 2020 pentru podul peste Dunare, seful judetului a spus: “Nu. Deocamdata ei sunt in termen, lucreaza; speram ca daca vor depune facturile si vor deconta cei 97 de milioane… sa vedem ce se va intampla, nu stiu…”.