DANAILA: BRAILA VA AVEA DOI SUBPREFECTI. CEL MAI PROBABIL UNUL VA FI PROPUS DE PNL, IAR CEL DE-AL DOILEA, DE ALDE

Presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila, a declarat astazi ca judetul nostru va avea doi subprefecti, din care cel mai probabil unul va fi propus de PNL, iar cel de-al doilea, de ALDE.

Danaila a fost intrebat ce se mai aude cu numirea subprefectului si daca va fi doar un subprefect sau vor fi doi, iar raspunsul a fost urmatorul: “Odata cu intrarea in vigoare a Codului Administrativ s-a infiintat si al doilea post de subprefect la Braila, asa cum s-a intamplat in toata tara; toate judetele au acum doi subprefecti. Avand in vedere ca PNL beneficiaza de sprijinul altor partide in Parlament, pentru a asigura majoritatea necesara sustinerii acestui Guvern, asa cum s-a intamplat si in alte judete, si partidele care sprijina Guvernul au primit posibilitatea de a recomanda persoane care sa reprezinte Guvernul la nivelul functiei de prefect sau de subprefect.

La Braila vor fi doua posturi de subprefect; probabil ca unul dintre ele va fi o persoana recomandata de cei de la ALDE si o persoana va fi recomandata de PNL”.

Danaila a precizat ca PNL Braila nu a facut deocamdata nicio recomandare pentru functia de subprefect: “Bineinteles ca vom face mai multe recomandari, iar in functie de CV-ul fiecarei persoane, de posibilitatea de a indeplini aceasta functie si toate atributiile pe care le are aceasta functie, prim-ministrul Ludovic Orban va hotari care vor fi persoanele care vor ocupa aceste functii”.

Liderul liberal a mai spus ca este o urgenta numirea macar a unui subprefect, asa cum spune si prefectul Catalin Boboc, insa “este important ca persoanele care vor ocupa functiile astea sa fie niste oameni care sa faca fata functiei”.