DEPUTATUL VARGA: SUNT BANI PENTRU PODUL PESTE DUNARE. IMPORTANT ESTE SA SE LUCREZE, PENTRU CA MINISTERUL TRANSPORTURILOR VA DECONTA TOATE FACTURILE CONSTRUCTORULUI

Deputatul liberal Vasile Varga ii asigura pe braileni ca lucrarile la podul peste Dunare vor inainta in anul 2020 conform graficului stabilit prin contract, iar Guvernul Orban va asigura finantarea necesara acestui proiect, indiferent ce informatii sau speculatii apar in spatiul public pe aceasta tema.

Varga a facut acest comentariu dupa ce Asociatia Pro Infrastructura a atras atentia ca “Podul peste Dunare de la Braila, o investitie de peste 2 miliarde de lei, care a atras in 2019 peste 500 de milioane, are o alocare de doar 97 de milioane de lei in 2020”.

Parlamentarul brailean a precizat intr-un comunicat de presa: ”Zvonurile aparute in ultima vreme, cum ca s-ar fi alocat prea putini bani, sunt false. Sunt bani pentru Podul peste Dunare, important este sa se lucreze, pentru ca Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin intermediul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va deconta toate facturile constructorului. Brailenii sa aiba incredere, sa stea linistiti si sa nu aplece urechea la aceasta manipulare, la acest fake-news lansat pe piata de adversarii politici ai PNL. Podul peste Dunare este prea important ca sa devina subiect de disputa politica”.

In acelasi comunicat de presa este inclusa si o declaratie a ministrului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, care afirma: ”Cei care sustin ca nu sunt bani pentru Podul peste Dunare si pentru alte proiecte sunt ori mincinosi, ori ticalosi, ori, sigur, PSD-isti. Alocarea din Legea Bugetului catre Ministerul Transporturilor este de 12,1 miliarde de lei, in conditiile in care, in 2018, s-au cheltuit 8,1 miliarde de lei, iar in 2019, 7,5 miliarde de lei. Este evident ca bugetul nostru este mai mare decat executia din anii guvernarii PSD! Banii vin din bugetul de stat, iar 6,4 miliarde de lei sunt fonduri europene. Haideti sa ne gandim ca, in 2019, abia s-au cheltuit 4,1 miliarde de lei bani europeni. Este evident ca exista bani; ministerul, in acest moment, nu are nicio datorie la niciun antreprenor. Asteptam sa decontam facturi pentru lucrarile efectuate. Da, s-au alocat 97 milioane de lei pentru pod. Dar imi doresc ca ei sa fie cheltuiti integral si va asigur ca avem fonduri pentru a plati toate lucrarile executate, indiferent de volumul acestora. Daca la Podul peste Dunare va exista progres fizic in investitie, vom plati toate facturile care ne sunt aduse. Vom raspunde tuturor solicitarilor de decontare, indiferent de ce bani au fost alocati initial in buget. Podul peste Dunare de la Braila se face! Exista bani pentru el si este una dintre prioritatile noastre”.