DRAGOMIR: TOATA LUMEA VEDE CA PRIMARUL BRAILEI JOACA POLITIC, CA PRESEDINTELE CJ JOACA POLITIC SI CA PREFECTUL ACTUAL JOACA POLITIC…

Dupa ce ieri, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), afirma ca prefectul Catalin Boboc (fost membru PNL) “joaca politic”, astazi, primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), a declarat ca este de aceeasi parere.

Dragomir considera ca desi, oficial, Boboc si-a dat demisia din PNL, ca sa poata sa ocupe functia de prefect, neoficial, el este inca liberal si actioneaza ca atare: “Este logic si simplu, toata lumea vede ca primarul municipiului Braila joaca politic, pentru ca este membru al unui partid politic, presedintele CJ are actiuni politice, deoarece este membru al unui partid politic, prefectul actual este membru al unui partid politic… “.

La replica noastra, cu privire la faptul ca Boboc nu mai este membru al unui partid politic, edilul sef a raspuns ironic: “Serios? Nu stiam…”, dupa care a continuat, cu referire la prefect: “… si are actiuni de natura politica. Nu putem sa ne ascundem dupa degete si sa spunem ca Dragomir nu este membru PSD, Chiriac nu este membru PSD sau Boboc nu este membru PNL. Indiferent daca noi, la un moment dat, vom alege varianta de a ne da demisia din partid, ca urmare a incompatibilitatilor unei anumite functii, ei raman, ca si noi, cu simpatii intr-o zona politica si cu actiuni in acea zona.

O sa vedem in perioada urmatoare daca implicarea Prefecturii va fi una politica sau total apolitica. Cred ca asa cum evolueaza lucrurile, nu va mai trece mult timp pana ne vom lamuri”.

Intrebat daca, la modul concret, din actiunile de pana acum ale prefectului Boboc, are impresia ca acesta deja a inceput sa “joace politic” sau se mentine deocamdata in limitele neutralitatii politice, Dragomir a raspuns: “Nu putem sa avem nicio impresie… lucrurile sunt clare. E clar, normal ca a jucat politic! Ma refer la toate actiunile sale, inclusiv la aceasta cu paza in scoli. Atata timp cat Prefectura are in subordine Politia nationala si Jandarmeria, incerci sa arunci motanul in curtea Primariei?

Daca Prefectura, ca si entitate reprezentanta a Guvernului, nu poate sa colaboreze cu cele doua institutii, eu va spun ca Primaria municipiului Braila are colaborari foarte bune cu toate institutiile publice si deconcentratele din municipiu si putem oricand sa avem discutii normale, amicale, profesionale si institutionale, pentru rezolvarea unor situatii”.

L-am intrebat pe edilul sef daca l-a deranjat faptul ca prefectul a anuntat public pe o retea de socializare ca a facut o propunere Primariei cu privire la paza unitatilor de invatamant, dupa incidentul de zilele trecute din fata Colegiului “Gh. M. Murgoci”, in care un adolescent a fost injunghiat in picior.

Marian Dragomir a spus ca in cadrul discutiei respective i-a solicitat lui Boboc un termen de cateva zile ca sa verifice legislatia si sa vada ce se poate face concret, in legatura cu paza scolilor cu politisti locali, dar nu numai: “Nu putem sa spunem ca m-a deranjat, dar eu am obisnuinta ca atunci cand discut un lucru si stabilim niste termene, sa le respectam”.

L-am mai intrebat pe primar daca impartaseste opinia unor persoane din administratia si politica locala ce cred ca Boboc spune ca vrea sa fie “un prefect implicat” si este activ in a comunica pe retelele de socializare fiindca, de fapt, are de gand sa se foloseasca de functia pe care o ocupa pentru a-si face campanie electorala, in vederea alegerilor din acest an.

Dragomir a raspuns: “Cred ca n-ar fi etic sa ma pronunt aici, avand in vedere ca domnul Boboc a fost contracandidatul meu la alegerile pentru Primarie. Sper sa nu existe niciun fel de suparare a celor care au pierdut alegerile respective si sa nu actioneze in consecinta. Daca se va ajunge la acea situatie o sa avem o alta discutie, la momentul respectiv”.