INSPECTORUL SCOLAR GENERAL BOTEA: VOM ORGANIZA CONCURSURI PENTRU POSTURILE DE PERSONAL NEDIDACTIC SI DIDACTIC AUXILIAR UNICE. SAPTAMANA VIITOARE DEMARAM PROCEDURILE LEGALE

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Braila va organiza in perioada urmatoare concursuri pentru ocuparea unor posturi de personal nedidactic si didactic auxiliar, ocupate pana acum de angajati din mediul privat, prin detasare. Decizia ISJ vine in contextul in care conform Ordonantei de urgenta a Guvernului 1/2020 intrata in vigoare in aceasta luna, se interzic detasarile salariatilor din mediul privat la institutiile statului, iar detasarile care nu respectau aceasta regula au incetat automat.

Contactat telefonic, inspectorul scolar general al Brailei, Viorel Botea, ne-a declarat: “Da, am decis si imi asum sa organizez concursuri pe posturile de personal nedidactic si didactic auxiliar unice. Vom demara de saptamana viitoare procedurile de organizare a concursurilor, pentru ca sunt niste pasi legali care trebuie respectati.

Este vorba despre peste 150 de posturi si probabil ca le vom scoate pe toate la concurs. Iar printre acestea se afla si niste posturi de paznic – de exemplu, la Liceul cu Program Sportiv”.

Intrebat de cand nu au mai fost organizate concursuri pentru ocuparea acestor posturi, Botea a spus ca in ultimii 7 ani pe astfel de posturi au fost angajari facute in general prin detasare, din privat in public.