NITA: REABILITAREA SISTEMULUI DE IRIGATII DE PE RAZA JUDETULUI BRAILA A FOST O PRIORITATE A MINISTERULUI AGRICULTURII, IN TIMPUL GUVERNARII PSD

Deputatul brailean Nicu Nita (PSD) considera ca unul dintre lucrurile importante pe care le-a facut in cursul mandatului sau de parlamentar este faptul ca a reusit sa convinga conducerea Ministerului Afacerilor Interne de oportunitatea infiintarii unui sediu de Jandarmi Supraveghere si Interventie in localitatea Movila Miresii.

La inceput de an, Nita si-a facut un bilant al activitatii sale ca parlamentar, in cei trei ani de mandat, iar infiintarea acestui sediu de jandarmi este unul dintre aspectele mentionate: „In urma interpelarii facute catre Ministerul Afacerilor Interne, catre doamna ministru Carmen Dan, s-a aprobat infiintarea unui sediu de Jandarmi Supraveghere si Interventie din localitatea Movila Miresii.

Am considerat siguranta si ordinea publica a cetatenilor, primordiale:

– necesitatea asigurarii unui grad ridicat de siguranta publica a cetatenilor comunei Movila Miresii si comunelor invecinate;

– interesul manifestat de autoritatile publice locale pentru asigurarea ordinii si sigurantei publice;

– reducerea timpului de raspuns la evenimente, data fiind distanta de aproximativ 50 km fata de municipiul Braila;

– cresterea prezentei militarilor jandarmi in viata comunitatii;

– necesitatea unei prezente permanente a fortelor de ordine pentru combaterea infractionalitatii;

– infiintarea structurii de jandarmi creste gradul de siguranta al cetatenilor din 6 localitati apropiate si  reduce timpul de raspuns al fortelor de ordine, la evenimente”.

Parlamentarul a mai amintit de discutiile purtate cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, in contextul vizitelor facute de acesta in judetul Braila, cand Nita l-a insotit in teren, la diverse obiective: “Reabilitarea sistemului de irigatii de pe raza judetului Braila a fost o prioritate a Ministerului Agriculturii. In judetul Braila se afla in derulare mai multe lucrari de acest gen, finantate prin Programul National de Irigatii. In total, sumele alocate acestor proiecte se ridica la circa 40,2 milioane de lei. O lucrare importanta a vizat SRPA Spiru Haret, una dintre cele mai mari statii de irigatii din judetul nostru, unde au fost reabilitate patru agregate, fiecare cu capacitatea de pompare de 12 metri cubi/secunda. Toate aceste masuri sunt luate in timpul guvernarii PSD”.

Nicu Nita mai vorbeste despre vizitele facute in judetul Braila de ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai: “S-a demonstrat inca o data ca administratia PSD s-a preocupat de situatia pensionarilor din Romania. In cele doua vizite, domnul ministru a avut intrevederi cu pensionarii din judetul nostru. Au avut loc discutii punctuale cu un grup de pensionari care au lucrat la uzina Promex, pentru a clarifica problemele legate de pensiile dumnealor. Ministrul a participat si la o intalnire cu sindicatele locale si cu reprezentantii pensionarilor, in cadrul careia cei prezenti au explicat pe larg nemultumirile lor si au pus intrebari legate de legislatia din domeniu.

Dialogul a continuat prin vizitele facute de domnul ministru la fosta Policlinica pentru Copii, care se afla acum in renovare, dar si la fabrica de confectii BraiConf, una dintre cele mai vechi si importante fabrici din Romania.

Ultima vizita pe care dumnealui a facut-o la Braila a fost la deschiderea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor <<Ana Aslan>>”.

Nu in ultimul rand, deputatul social-democrat aminteste de vizitele facute de ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, la Braila, pentru verificarea stadiului lucrarilor la obiectivul de investitii “Pod suspendat peste Dunare’”: “Este un proiect major de infrastructura, pe care Partidul Social Democrat si l-a asumat prin Programul de Guvernare. Cand va fi finalizat, pe langa importanta pe care o are pentru locuitorii din aceasta zona, el va fi parte a drumului expres Buzau – Braila – Tulcea – Constanta, drum care va conecta nordul Munteniei si sudul Moldovei de nordul Dobrogei, implicit de Delta Dunarii.

Daca la inceput, poate, se credea doar o poveste, acum este vizibila evolutia podului peste Dunare. Podul suspendat de la Braila este cel mai mare proiect din ultimii 30 de ani, cu o valoare de aprope 500 milioane de euro. De asemenea, reprezinta al doilea proiect de infrastructura, ca valoare, de pe tot cursul Dunarii”.

Nicu Nita include in bilantul activitatii sale parlamentare si vizita de lucru pe care a facut-o in perioada 3-5 iunie 2019 in Franta, alaturi de presedintele Comisiei de Agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice, Alexandru Stanescu si de deputatii Corneliu Olar si Magyar Lorand-Balint: “In contextul acestei delegatii, am avut o intalnire cu Excelenta Sa domnul Ambasador Luca Niculescu. In ceea ce priveste agenda discutiilor, acestea au gravitat in jurul relatiilor bilaterale romano-franceze. De asemenea, am avut o reuniune de lucru cu membri ai Comisiei Afaceri Economice si ai Grupului de Prietenie Franta-Romania din Adunarea Nationala franceza.

Au fost o serie de discutii extrem de utile despre viitoarea PAC, cu toate implicatiile sale – cei 2 piloni, buget, plafonare, plata degresiva si am facut schimb de bune practici in ceea ce priveste agricultura in cele doua state”.